Viggo Mortensen měl divoký debut u filmu - zahrál si po boku usvědčeného zabijáka

Viggo Mortensen měl divoký debut u filmu - zahrál si po boku usvědčeného zabijáka
Vězení | Empire Pictures
Věznice svého času díru do světa neudělala, jde nicméně o solidní horor, který i po letech stojí za pozornost (ověřeno na vlastní oči minulý týden).
Snímek vypráví příběh znovuotevřené věznice, kdy s příchodem první várky vězňů (mezi nimiž je Mortensen) ožije i duch kdysi popraveného muže, který je rozhodnutý brutálně povraždit každého, na koho narazí (a k tomu pár konkrétních jedinců z osobních důvodů, ale to už bych zbytečně spoileroval).
Viggo Mortensen, Lincoln Kilpatrick
Věznice
Snímek natočil jako svůj teprve druhý film Renny Harlin (akční klasiky Smrtonosná past 2 a Cliffhanger) a byla to výzva pro celý štáb. Natáčelo se totiž v bývalé státní věznici ve Wyomingu a aby působil výsledek co nejpřesvědčivěji, doplnili filmový štáb skuteční trestanci z nedaleké věznice. To mimo jiné znamenalo, že ozbrojené stráže skutečně hlídali na věžích, aby se náhodou na place nestalo něco, čeho by filmaři do konce života litovali.
Ještě zajímavější je představitel postavy Rhina, jehož si zahrál Stephen E. Little a jde o jeho jediný zářez. Důvod? Little nebyl herec. Šlo o bývalého hollywoodského kaskadéra, který si v té době odpykával trest za zabití při rvačce v baru. Ke svému první (a jediné) herecké roli se tak paradoxně dostal jen díky tomu, že zrovna náhodou seděl ve správný čas ve správném vězení.
Věznice