Do třetice všeho dobrého? Očekávaná bondovka Není čas zemřít s Danielem Craigem se opět odkládá

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

daniel-craig-james-bond

Foto: Forum Film

Daniel Craig v bondovce Není čas zemřít

0Zobrazit komentáře

Už je to více než rok, co jsme se mohli kochat prvními záběry z očekávané bondovky Není čas zemřít, v níž se v roli agenta Jejího Veličenstva naposledy objeví Daniel Craig. Jeho závěrečné špionážní jízdě však není přáno a kvůli pokračující pandemii koronaviru, která po celém světě nechává uzavřenou velkou část kinosálů, si bude muset na premiéru počkat několik dalších měsíců.

První trailer na snímek Není čas zemřít vyšel už v prosinci 2019. Tehdy se počítalo s tím, že si ho budou moci diváci vychutnat v kinech na jaře následujícího roku, ale právě v ten moment ve světě udeřila pandemie koronaviru, a tak se nová bondovka odsunula na podzim. Fanoušci si mohli vychutnat jen titulní skladbu od Billie Eilish.

Zatímco některá studia se v průběhu roku 2020 rozhodla pro bezprecendentní kroky a své filmy vedle velkých pláten kin poslala i do světa streamovacích služeb, producenti nového filmu s Jamesem Bondem chtěli zůstat v kinech. Na rozdíl od Christophera Nolana a jeho neméně očekávaného snímku Tenet však neriskovali a během probíhající pandemie si raději nechali pásky s filmem v šuplíku.

A přestože původně plánovali, že premiéru uskuteční loni na podzim, na což měl nalákat i nový zářijový trailer, neutěšená situace ve světě a stále zavřená kina si vyžádala další odložení. Nyní se ukazuje, že ani o rok posunutý termín původní premiéry není uskutečnitelný, a tak tvůrci oznámili, že ji znovu přesouvají – tentokrát na říjen 2021.

Přestože se v uplynulém roce spekulovalo o tom, zda by třeba i pětadvacáté pokračování slavné špionážní série s agentem 007 nezamířilo na streamovací služby, zdá se, že jeho tvůrci hodlají počkat na velká plátna a otevřené kinosály tak dlouho, jak bude třeba. Studio MGM v údajných jednáních poptávalo po streamovacích službách za práva závratných 600 milionů dolarů, což nikdo nebyl ochotný dát.

Požadavkům MGM se na druhou stranu při rozpočtu pohybujícím se kolem 250 milionů dolarů není příliš čemu divit. Jedná se o jeden z nejdražších snímků historie, u něhož je pochopitelně klíčová i návratnost – a tu stále nejlépe zajistí vyprodané premiéry a další promítání v kinech po celém světě. Čekání na novou bondovku si alespoň můžeme zkrátit zhlédnutím všech předchozích dílů, které nabízí HBO GO.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym