ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9282 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Jan Hřebejk začíná točit nový seriál Pozadí událostí

0 jsk 22.1.2021

První klapka čtyřdílného komediálního krimi seriálu Pozadí událostí padne 25. ledna, natáčet se bude v Praze a Olomouci. Charakteristický rukopis tvůrců Jana Hřebejka, Petra Jarchovského a Michala Sýkory navazuje na předchozí společné mimořádně úspěšné televizní a filmové projekty.

V hlavních rolích se představí Jitka Čvančarová, Petra Hřebíčková, Martha Issová, Katarina Kubošiová (Katarzia), Jiří Havelka, Petr Ostrouchov, Luboš Veselý a další.

Seriál Pozadí událostí pro Českou televizi zajišťuje Barletta v produkci Maji Hamplové a Matěje Chlupáčka. „Petr, Michal i já, jako autoři, známe prostředí vysoké školy skoro dokonale. V detektivním žánru se už pár let pohybuji, od pokusu o nadhled a eleganci v Detektivech od Nejsvětější trojice, po temnou notu v Rédlovi, kterého Petr dramaturgoval. V Matějovi Chlupáčkovi a Maje Hamplové jsme našli nejen spřízněné producenty, ale i vítané generační oponenty a energické dramaturgy,“ říká režisér Hřebejk.

„Zápletka je detektivní, žánrem je to komedie, ale výsledkem by ideálně měla být originální, filozofující moralita, stavějící na paradoxech současné společnosti a mezilidských vztahů. Téma Pozadí událostí je naprosto dnešní: muži a ženy a jejich vztahy v době #MeToo, genderu, měnících se společenských rolí. Zločin slouží jako katalyzátor příběhu. Věříme, že naše diváky zaujmeme tím, že ukážeme situace, které důvěrně znají z vlastního života. A chceme to udělat inteligentně, s jistou intelektuální ambicí.“