V Melbourne byl rozlosován ATP Cup. Srby čeká skupina s Němci a Kanaďany

22. 1. 2021, 08:52
Aktuality 4
V Melbourne byl rozlosován druhý 2. ročník ATP Cupu, který se bude konat od 1. do 5. února. Titul budou obhajovat Srbové se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kteří se o první místo a postup do semifinále utkají s Němci a Kanaďani.

Zatímco první ročník ATP Cupu se loni odehrál v Brisbane, Perthu a Sydney, letos bylo kvůli opatřením proti šíření koronaviru jako dějiště zvoleno pouze Melbourne a startuje pouze polovina týmů (12). Hrát se bude ve čtyřech tříčlenných skupinách, jejichž vítězové postoupí do semifinále.

Na obhájce titulu Srby čeká těžká skupina, neboť Němci s Alexanderem Zverevem mají k dispozici také elitní deblový pár Kevin Krawietz a Andreas Mies a Kanaďané se mohou opírat o velmi dobré singlisty Denise Shapovalova a Milose Raonice.

Vedle Djokoviče se přípravného turnaje v týdnu před Australian Open zúčastní také druhý hráč světa Rafael Nadal, jehož Španělsko obhajující loňské finále bude favoritem skupiny B.

Rakousko povede třetí hráč žebříčku Dominic Thiem, favoritem skupiny C ale není. Rusko jako jediné nastoupí s dvěma hráči z první desítky pořadí ATP, v Melbourne se představí světová čtyřka Daniil Medveděv a osmička Andrej Rubljov.

LOS ATP CUPU 2021
(Melbourne, 01. - 05. 02. 2021)
• Skupina A •
Srbsko (Djokovič, Lajovič, Krajinovič, Čačič)
Německo (Zverev, Struff, Krawietz, Mies)
Kanada (Shapovalov, Raonic, Polansky, Diez)
• Skupina B •
Španělsko (Nadal, Bautista, Granollers, Carreño)
Řecko (S. Tsitsipas, Pervolarakis, Kaloveloris, P. Tsitsipas)
Austrálie (de Minaur, Millman, Peers, Saville)
• Skupina C •
Rakousko (Thiem, Novak, Oswald, Weissborn)
Itálie (Berrettini, Fognini, Bolelli, Vavassori)
Francie (Monfils, Paire, Mahut, Roger-Vasselin)

• Skupina D •
Rusko (Medveděv, Rubljov, Karacev, Donskoj)
Argentina (Schwartzman, Pella, Zeballos, M. González)
Japonsko (Nišikori, Nišioka, McLachlan, Matsui)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Mayo
Nebavia má príliš tieto tímové súťaže v tenise. Lepsie však ako ostnatým drôtom do oka. Pokial bude hrať Býk v kresťanskom čase, tak ho pozriem, vamos smile
Reagovat
safi1313
Máte někdo info proč nehraje Gyros?
Reagovat
No-le
Předpokládám proto,že se dala přednost hráčům, kteří jsou žebříckově před ním. On se propadl asi dost hluboko jak nehrál.
Reagovat
Patik
Povedal by som že každá jedna skupina má jedného tough oponenta ktorý by mohol potrápiť ak nie poraziť favorita.. svetovú jednotku a obhájcu titulu..či už Zverev,Bautista,Tsitsipas,Thiem,Medvedev..sily sú dobre rozložené a rozlosované..za mňa spokojnosť..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist