Hlavní obsah

Klopp po šoku: Masivní rána do tváře, zodpovědnost za to nesu já

Liverpool
Aktualizováno

Po těžké ráně měl jasno o viníkovi. Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp vzal hlavně na sebe čtvrteční překvapivou domácí porážku 0:1 s Burnley v anglické lize a neúspěch označil za silný políček. Podle německého kouče úřadující mistři momentálně nemyslí na boj o titul.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp uklidňuje po utkání brankáře Alissona.

Článek

Utkání 18. kola na stadionu Anfield rozhodl v 83. minutě proměněnou penaltou Ashley Barnes. Liverpool v Premier League doma nebodoval poprvé od dubna 2017 po sérii 68 zápasů bez porážky.

"Pořádná, masivní rána do tváře. Vysvětlení je snadné - zodpovědnost za to nesu já. Hodně jsme drželi míč a vytvořili si šance, ale nedokázali je dotáhnout. Proto byl zápas otevřený a pak soupeř dostal penaltu. (Brankář) Alisson mi řekl, že se soupeře nedotkl, ale já to neviděl, takže nevím," uvedl Klopp v televizním rozhovoru s BBC Sport.

Liverpool v anglické lize popáté za sebou nezvítězil a v posledních čtyřech zápasech navíc neskóroval. "Reds" po polovině soutěže ze čtvrtého místa tabulky ztrácejí šest bodů na vedoucí Manchester United. "Teď si nedokážeme představit boj o titul. Bylo by hloupé o něm mluvit," konstatoval Klopp.

Domácí proti Burnley vyprodukovali 27 střel, což je maximum Liverpoolu v aktuální ligové sezoně, přesto mizérii v koncovce neprotrhli. "Bylo skoro nemožné prohrát tenhle duel, ale my to dokázali. Naše finální rozhodování není správné. Když něco nefunguje, musíte se snažit o to tvrději, častěji, déle. Je to moje vina, musíme dělat lepší rozhodnutí," prohlásil bývalý trenér Mohuče a Dortmundu.

Připustil, že prodlužující se šňůra bez vstřelené branky pro jeho tým začíná být psychicky náročná. "Lidé se diví, že hráči nejsou plni sebevědomí, když v minulé sezoně vyhráli tohle a tamto. Ale sebevědomí je jako malá květinka, na kterou teď někdo očividně šlápl. Musíme najít novou květinu a také najdeme. Ale proti Burnley to nestačilo," dodal Klopp.

Foto: Peter Powell, Reuters

Roberto Firmino z Liverpoolu po prohře s Burnley.

Už po bezbrankovém prvním poločase byl z průběhu zápasu a skóre hodně frustrovaný, což ještě umocnila žlutá karta pro brazilského legionáře Fabinha po střetu s Ashley Barnesem a hromadná strkanice, k níž na trávníku došlo.

Klopp už mířil tunelem do šatny, ale vrátil se, protože mu nejspíš nebyla po chuti štiplavá poznámka kouč hostů Seana Dyche. Ti dva se totiž moc nemusí, už v minulosti se do sebe po utkání na Turf Moor, domácím stadionu Burnley, pustili.

Tentokrát ale televizní kamery zachytily rozparáděného a zuřivě gestikulujícího Kloppa pronásledujícího trenéra hostů na cestě do šaten.

„Nezačal jsem to," tvrdil po utkání německý kouč ve službách Reds, ale neprozradil, co na svého trenérského kolegu pokřikoval.

„Pár věcí tam padlo, ale absolutně nic mimo normu. Výměna názorů mezi dvěma trenéry, kteří bojují za svůj tým a chtějí zápas vyhrát," uhlasoval přestřelku i Sean Dyche poté, co jeho svěřenci na Anfieldu senzačně vyhráli. Mimochodem poprvé od roku 1974.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: