Výrazně si zkomplikovali cestu do čtvrtfinále Českého poháru. Volejbalisté zlínské Fatry v úvodním zápase osmifinále proti týmu Beskyd prohráli 0:3 na sety. Jasnou domácí porážku mocní nevydařený výkon. Foto: CEV

 

„Nehrajeme dobře. Už je to také v hlavě – kluci si nevěří. Špatně ztrátujeme. Každý si udělá ne jednu, ale už dvě tři chyby v setu,” smutní hlavní kouč Fatry Přemysl Obdržálek.

V extraligové tabulce přitom oba týmy dělí pouhé dvě příčky a jediný bod. „Soupeři vycházelo všechno – byli výborní na mezibloku, hodně dobře bránili,” chválil Obdržálek výběr Beskyd. Jedním dechem ale dodal. „Je to děsivé, špatně. Nebrali jsme to jako pohár, chtěli jsme vyhrát,” zdůraznil 43letý kouč.

To potvrdil také výběrem úvodní sestavy. Až v závěru klání si zahrál kadet Václav Žák„Z této situace nás nemůže tahat 18letý borec. Kluci si to musí vytrápit.”  Další střetnutí volejbalisté Fatry odehrají už v sobotu. Na domácí palubovce přivítají 7. tým Uniqa extraligy Odolenou Vodu. „Kluci se musí zvednout hlavně v hlavě,” má jasno Přemysl Obdržálek.

 

Osmifinále Českého poháru 1. zápas

VSC Fatra Zlín – Black Volley Beskydy 0:3 (15, 20, 16)
Sestava Fatry: Kozak, Šulc, Čech, Motyčka, Viceník, Lamri, Varous, Navláčil, Adamec, Žák

 

 

 

 

Zdroj: zlinsky.denik.cz