Enviropol ušetřil vodu odpovídající 19 milionům sprchování

blank

Společnost Enviropol se v Jihlavě věnuje zpracování vysloužilých elektrospotřebičů. Závod jen za minulý rok uspořil planetě tolik množství vody, kolik se spotřebuje zhruba při 19 milionech sprchování. Vyplývá to z environmentálního vyúčtování firmy.

„Při samotné výrobě je životní prostředí zatěžováno velkou spotřebou vody. Enviropol tak díky recyklaci elektrospotřebičů dovede tuto spotřebu vody snižovat. Celkově se jedná o úsporu 1,4 milionu metrů krychlových vody. Tato čísla nás velice těší,“ spočítala manažerka Pavla Marušová.

Dále také v roce 2020 firma díky zpracování vysloužilého elektrozařízení uspořila 32 milionů litrů ropy. „Úspora takového množství se rovná spotřebě stejného množství potřebného k ujetí 472 milionů kilometrů v běžném osobním autě,“ přiblížila Marušová.

Společnost rovněž umí efektivně využít až 95 procent vysloužilého elektra. „Kdyby zpracovatelský závod, jako je ten náš, neexistoval, co by se s tímto odpadem dělo? Ležel by na skládkách, což by byla obrovská škoda, a také velké zatížení pro životní prostředí,“ řekla manažerka firmy Enviropol, která je předním zpracovatelem elektroodpadu v České republice, na Slovensku i v Polsku.

Scroll to Top