Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Zběsilý řidič ujížděl před policií na letních pneumatikách a se zákazem řízení

Zběsilý řidič se vydal na úprk před policisty, které zahlédl v zrcátku. Vysokou rychlostí brázdil úzké uličky, až před ním museli uskakovat chodci včetně maminek s kočárky. Po nějaké době ho zradily letní pneumatiky a šofér skončil v plotě. V krvi mu nejspíš kolovala návyková látka, test na drogy totiž odmítl. Kvůli porušení zákazu řízení i závodu s policisty ho teď čekají až dva roky ve vězení.

Pár desítek sekund trvalo včerejší odpolední pronásledování třiačtyřicetiletého šoféra centrem Bílovic nad Svitavou. Závodník totiž okamžitě, jak v zrcátku zaregistroval policejní hlídku, sešlápl plyn. Hazardér se řítil úzkými uličkami a nezpomalil, ani když okolo něj těsně procházeli chodci, mezi kterými byly i maminky s dětmi. 

Nebezpečného řidiče ale zastavila vlastní chyba. Policistům ujížděl na letních pneumatikách, které nezvládly zimní terén a na zledovatělé cestě tak zběsilý řidič dostal smyk, narazil do plotu a s autem zůstal stát uprostřed silnice napříč. Policisté vzápětí zjistili důvod honičky po městě, šofér razantně odmítl test na drogy a vyšlo také najevo, že by za volant neměl dva roky sedat vůbec. 

„Nyní musí počítat s tím, že mu za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.“ okomentoval šoférův osud mluvčí policie Petr Vala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Auto, řidič, policie, video, jmk, honička, drogy, Bílovice nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Novotný

Pěkně napsaný článek s všeříkajícím videem. Krásný automobil, za volantem debil. Co mě ale vždy nejvíce fascinuje, když se píše, že někdo ohrozil i maminky s kočárkem a přehlíží se dědeček s hůlkou. Stejně tak ukazatele rychlosti v některých obcích, když třeba jedu v noci a na mě

Sobota, 23. ledna 2021, 10:30Odpovědět

VIDEO: Zběsilý řidič ujížděl před policií na letních pneumatikách a se zákazem řízení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.