Hlavní obsah

Sparta vyhrála ve šlágru a vládne extralize, Třinec zaváhal a ztrácí už šest bodů

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli v pátečním utkání 38. kola Tipsport extraligy nad Hradcem Králové 5:3 a výhry se dočkali po čtyřech zápasech. Liberec zvítězil ve Zlíně 3:2 po samostatných nájezdech, v osmé sérii rozhodl Vlach. Mladá Boleslav zdolala doma Oceláře z Třince 3:2, Vítkovice si poradily s Olomoucí 2:1 a Litvínov o gól zvítězil na ledě nováčka z Českých Budějovic 4:3. Sparta v posledním duelu vyhrála po velké bitvě v Brně nad Kometou 4:2 a v čele tabulky má náskok šesti bodů před Oceláři.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Sparty slaví Z gólu se radují Milan Jurčina, Andrej Kudrna a David Tomášek.

Článek
Fotogalerie

Plzeň byla v bitvě s Hradcem střelecky aktivnější, o své výhře rozhodla především třemi góly ve druhé třetině. Vítěznou trefu nakonec zaznamenal vteřinu před druhou sirénou Martin Lang. Hosté se sice dvakrát prosadili v přesilovce, ale neodvrátili devátou porážku z posledních dvanácti vzájemných zápasů.

Tygři z Liberce bodovali v devátém utkání v řadě. Sedm z nich Severočeši vyhráli. Utkání na zlínském ledě rozhodl v osmé sérii nájezdů Jaroslav Vlach. Liberec tak porazil Zlín poprvé v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Liberce Petr Kváča a Jan Dufek ze Zlína.

Mladá Boleslav porazila Oceláře a uspěla tak i ve třetím vzájemném zápase v sezoně. Dvěma góly se na výhře Středočechů podílel útočník Pavel Kousal. Mladá Boleslav je i nadále třetí, na druhý Třinec už ale ztrácí jen bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Pavel Kousal z Mladé Boleslavi.

Olomoučtí hokejisté v Ostravě sice dali vedoucí gól, ale to bylo z jejich strany vše. Domácí skóre v moravském derby nejprve srovnali brankou svého nejlepšího střelce Dominika Lakatoše. Obrat pak dokonal krátce po polovině utkání Jan Hruška. Vítkovice tak vrátily soupeři dvě těsné porážky z této sezony.

Sparta na ledě Komety sice vyhrála 4:2, v poslední části hry se ale brněnský celek mocně tlačil za vyrovnáním. Za záda gólmana Machovského dvakrát zvonila tyč. Pražané neinkasovali a potrestali v závěru pokus Komety o hru bez brankáře. Do prázné klece pečetil výhru mužstva z hlavního města útočník Řepík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Roman Horák (vpravo) ze Sparty překonává Karla Vejmelku v brance Brna. Vlevo přihlíží Michal Barinka z Brna.

České Budějovice nastoupily do duelu s Litvínovem v pozměněné sestavě, ale k úspěchu je to nedovedlo. S Litvínovem prohrával Motor ve 47. minutě už 2:4, ale Jihočeši nerezignovali a snažili se vrátit do utkání. Plášil ale zamířil pouze do horní tyčky a ve vyložené šanci neuspěl Voženílek. Více než dvě minuty před sirénou zkusili power play, v níž tečí snížil Forman. Host ze Sparty byl následně vyloučen a zkomplikoval Motoru snahu o vyrovnání. Přesto k němu byli domácí blízko, Slováček ale v oslabení nastřelil tyčku.

Hokejová Tipsport extraliga, 38. kolo
Plzeň - Hradec Králové 5:3
Branky: 24. a 46. Přikryl, 7. Kodýtek, 33. Pour, 40. Lang - 19. a 35. Smoleňák, 50. Lev.
Zlín - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 12. Svoboda, 23. Dobiáš - 3. Najman, 19. Lenc, rozhodující nájezd Vlach.
České Budějovice - Litvínov 3:4
Branky: 30. Slováček, 37. Slovák, 59. Forman - 27. Zdráhal, 32. Balinskis, 43. Pospíšil, 47. Hubl.
Mladá Boleslav - Třinec 3:2
Branky: 36. a 39. Kousal, 49. Kotala - 44. Marcinko, 48. Hreborčák.
Vítkovice - Olomouc 2:1
Branky: 23. Lakatoš, 31. Hruška - 22. Ostřížek.
Brno - Sparta 2:4
Branky: 1. Holík, 23. Plášek - 9. Pech, 23. Kudrna, 33. Horák, 60. Řepík

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice