Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Mizerná série se natahuje. Motor tahal za kratší konec a s Litvínovem doma padl

Znovu po deseti dnech. Českobudějovický Motor přivítal na svém ledě v krátkém časovém intervalu opět Litvínov. Po výhře nad Vervou Jihočeši třikrát padli, a tak se právě v utkání s Chemiky chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Jenže po celou dobu utkání tahali svěřenci Václava Prospala za kratší konec provazu, který se ve třetí třetině dokonce přetrhl. Severočeši si tak z Budvar arény odvezli i přes nervózní koncovku po vítězství 4:3 všechny tři body.

Prohra v Olomouci, doma s Pardubicemi i naposledy na Spartě. Pokaždé šlo o relativně vyrovnané bitvy, které rozčísla až poslední třetina. Hokejisté Motoru ale po sérii vítězství najeli opět na vlnu porážek, z níž se chtěli dostat rychle pryč. Pomoci k tomu měl domácí duel s Litvínovem, který před deseti dny odjížděl z jihočeského kluziště poražený.

Začátek utkání ale zachytil v lepší kondici hosty z Litvínova. Už ve čtvrté minutě se ocitl v dobré příležitosti na brankovišti Uvis Janis Balinskis, ale na pohotový zákrok Jana Strmeně nevyzrál. A tak byl na tahu Motor. V přesilové hře se domácí dostali do přečíslení tři na dva, ale šanci Daniela Voženílka včas zhatil dobrý obranný zákrok. Hned na to se narodila skvělá příležitost na druhé straně. V oslabení se řítil sám na jihočeského brankáře Filip Helt, ale střelou orazítkoval pouze tyč. V 11. minutě měli Chemici další dobrou příležitost na skórování. Nikým nehlídaný Richard Jarůšek se však musel sklonit před rychlou reakcí Strmeně. A obrana Motoru i nadále nestíhala. Pět minut před koncem první třetiny se zaskvěl individuální akcí Pawel Zygmunt, ale polský útočník svou kličku nepodpořil kvalitním zakončením. V další obrovské šanci selhal Vít Jonák, který se ocitl sám před Denisem Godlou. Na gólové příležitosti bohatá první dvacetiminutovka nakonec skončila bez branek.

Úvod druhé periody nenabídl strhující tempo, které provázelo téměř celou první třetinu. Možná i proto následovala premiérová branka utkání. Ve 28. minutě se po skvělé přihrávce ocitl v dobrém postavení Richard Jarůšek, který ještě vylepšil pozici svému spoluhráči Patriku Zdráhalovi. Právě nejproduktivnější hokejista Vervy se z bezprostřední blízkosti nemýlil a poslal Chemiky do vedení – 0:1. S góly jako by se roztrhl pytel. O dvě minuty později totiž bylo už srovnáno. Ondřej Slováček se odhodlal k tvrdé střele od modré čáry a propálil Godlu – 1:1. A po dalších dvou minutách si Litvínov vzal vedení zpět. Podobně jako Slováček se prosadil hostující Uvis Janis Balinskis – 1:2. Necelé čtyři minuty před druhou sirénou se prosadili znovu také domácí. O kuriózní trefu se postaralo duo Roman Přikryl a Martin Novák. První jmenovaný pouze nastřelil zbloudilý kotouč na bránu soupeře, ale navrátilec do sestavy Novák změnil jeho dráhu letu a bylo opět srovnáno – 2:2. Více toho už divoké prostřední dějství nenabídlo.

Krátce po začátku poslední dvacetiminutovky se opět hýbalo s průběžným výsledkem. František Lukeš našel při bleskurychlém protiútoku hůl Tomáše Pospíšila, který parádní střelou na zadní tyč rozvlnil síť – 2:3. Patnáct minut před koncem třetí třetiny dostal Litvínov k dispozici první přesilovou hru v zápase. A hned ji využil. Autor třetí branky Pospíšil vyzval křižným pasem ke skórování Viktora Hübla a zkušený exbudějčák zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:4. A když dvě slepené šance Motoru na snížení přišly vniveč, vypadalo to s domácím týmem bledě. Ale drama bylo přeci jen na světě. Minutu a dvacet sekund před koncem řádné hrací doby snížil na rozdíl jediné branky Miroslav Forman, když sáhl do střely Šimona Kubíčka a změnil její směr – 3:4. A chvilku na to mohlo být dokonce srovnáno! Nebýt skvělého zákroku Denise Godly, Forman slavil druhý gól v krátkém sledu. Místo radosti však českobudějovický útočník zamířil na trestnou lavici a naděje Motoru pomalu hasly. Ale i přesto bylo na co koukat. Zbývalo odehrát 18 vteřin a Ondřej Slováček orazítkoval tyč litvínovské klece! Více už toho však tento divoký duel nenabídl, a tak Verva uloupila na jihu Čech všechny tři body.

Nabitý extraligový program nedá hokejistům Motoru odpočinout ani v následujících dnech. Už v neděli zavítají Jihočeši na led Ocelářů z Třince. Právě ve WERK Aréně budou svěřenci trenéra Václava Prospala v roli jednoznačného outsidera.

Madeta Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 30. Slováček (R. Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (R. Přikryl), 59. Forman (Doležal, Kubíček) - 27. P. Zdráhal (Jarůšek, M. Hanzl), 32. Balinskis (M. Látal, Petružálek), 43. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. V. Hübl (Pospíšil). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel - Alderson, R. Přikryl, M. Novák - Z. Doležal, D. Voženílek, Forman - P. Novák, Toman, M. Beránek - Holec, Jonák, Karabáček, od 27. navíc G. Ville. Trenér: Prospal.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Minimálně do poloviny zápasu jsme byli horším týmem, prvních třicet minut jsme nepředvedli skoro nic. Nehráli jsme zdaleka tak dobře, jak bychom mohli hrát. Potom honíme výsledek na poslední chvíli. Snažili jsme se, vytvořili si šance, ale stále nejsme schopní dávat góly z předbrankového prostoru. Kluci jsou mentálně unavení ze série porážek, je to pro ně těžké."

Vladimír Országh (Litvínov): "Pro nás to byl těžký zápas, bojovný z obou stran, oba týmy si vzájemně nic nedarovaly. Většinu zápasu jsme odehráli solidně, ale zbytečně jsme si zkomplikovali závěr. Naštěstí nás podržel gólman."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, verva, litvínov, HC Verva Litvínov, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, Martin Novák, Tomáš Pospíšil, Ondřej Slováček, Budvar aréna, Denis Godla, Miroslav Forman, Viktor Hübl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Mizerná série se natahuje. Motor tahal za kratší konec a s Litvínovem doma padl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.