Bývalá světová jednička Murray se na Australian Open nepředstaví, grandslam mu zhatila karanténa

Bývalý první hráč světového žebříčku Andy Murray vzdal snahu o účast na tenisovém Australian Open. Po nedávném pozitivním testu na koronavirus nestihne třiatřicetiletý Skot přesun do Melbourne a povinnou dvoutýdenní karanténu v dějišti.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray při svém možná posledním zápase

Andy Murray | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Na úvodním grandslamovém turnaji sezony měl Murray startovat na divokou kartu od pořadatelů.

„Štve mě, že musím říct, že nepoletím do Austrálie na Australian Open,“ citovala trojnásobného grandslamového šampiona britská média. „Neustále jsme komunikovali a snažili se najít řešení, které by umožnilo nějakou formu fungující karantény, ale nepovedlo se,“ dodal.

Pětinásobný finalista úvodního grandslamu roku měl pozitivní test 14. ledna a musel kvůli tomu odložit plánovaný odlet do Austrálie. Věřil ale, že se do Melbourne vydá později tak, aby na místě stihl před startem turnaje absolvovat povinnou dvoutýdenní karanténu. Australian Open začne 8. února.

Na Australian Open se Murray řadí k nejlepším singlovým tenistům uplynulé dekády. Mezi lety 2010 a 2016 pokaždé prošel alespoň čtvrtfinále a pět z nich proměnil v účast ve finále, titul na úvodním grandslamu sezony ale nezískal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme