InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Budějovický zmar: Tyčka v poslední minutě, prohra o gól a zranění lídra Pavla Pýchy

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Už s čerstvou posilou Brandonem Aldersonem v sestavě dnes hokejisté Madeta Motoru České Budějovice hostili v utkání 38. kola Tipsport extraligy Litvínov. Oba týmy se v Budějovicích utkaly nedávno, v polovině ledna Motor vyhrál 4:3. Do sestavy se vrátil také Štencel a mezi tyčemi nastoupil od začátku Strmeň. Jak už to tak letos v zápasech nováčka nejvyšší soutěže bývá, po dvou třetinách byl ještě Motor ve hře o body (2:2), ale špatným vstupem do závěrečného dějství si soupeře nechal odskočit na rozdíl dvou gólů a nakonec padl 3:4, když ve snaze o vyrovnání dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Tabulkově nejhorší tým soutěže navíc přišel už ve druhé třetině o nejlepšího hráče svého týmu Pavla Pýchu, který hned během zápasu odjel na rentgen.

První třetina nabídla vyrovnanou podívanou se slušnými šancemi i dobrými zákroky gólmanů na obou stranách. Největší příležitost měl v deváté minutě litvínovský Helt, který využil nepřesnou rozehrávku Motoru při přesilové hře a ujížděl sám na Strmeně. Jeho zakončení ale zastavila tyč. Úvodní dějství tak skončilo bez branek. Na první gól se čekalo skoro polovinu zápasu a po zásluze se ho dočkali Litvínovští, kteří měli lepší nástup do druhé třetiny. Motor propadl v obraně a přesně v čase 27:00 využil přečíslení dva na jednoho Zdráhal po šikovné přihrávce Jarůška – 0:1.

Vedení však hostům nevydrželo dlouho. Hned za necelé dvě minuty  propálil Slováček od modré čáry vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Druhá polovina základní hrací doby tak začínala de facto od nuly, ale s góly se roztrhl pytel a ve 32. minutě Litvínov opět vedl – čistým průstřelem od modré se prosadil i Balinskis – 1:2. Podruhé vyrovnáno bylo ve 37. minutě, protože Přikrylovo střelu od mantinelu tečoval Martin Novák a rozhodčí po přezkoumání usoudili, že nešlo o zásah vysokou holí – 2:2. Za tohoto stavu čtyřgólová třetina skončila.

Potřetí se hosté ujali vedení ve 43. minutě. Pospíšil se uvolnil ve středním pásmu a střelou kolem beka Štencela propálil budějovického gólmana – 2:3. Na rozdíl dvou branek pak odskočil Litvínov poprvé ve 47. minutě. V přesilové hře Pospíšil hezkou křížnou přihrávkou našel Hübla, který střelou pod břevno počtvrté pokořil Strmeně – 2:4. O pár chvil později ještě mohl snížit Plášil, ale po parádním vyšachování litvínovské obrany trefil břevno odkryté brány. Motor ještě vykřesal naději alespoň na bod v 59. minutě snížením Formana při power play. Víc už ale domácí nestihli, i protože se stejný hráč při další hře bez brankáře provinil faulem v útočné třetině a Litvínov poslední minutu dohrával v početní převaze. Přesto obraně i ve čtyřech ještě pláchl Slováček, ale jeho bombu zastavila 18 vteřin před závěrečnou sirénou tyč – 3:4.

Možná ještě větší problém než ztráta důležitých tří bodů ale přišel pro Motor už ve druhé třetině, kdy musel odstoupit po nastřelení kotoučem kapitán, nejproduktivnější hráč týmu a reprezentant Pavel Pýcha. Ihned odjel na rentgen. Nyní hokejisté Motoru jedou v neděli 24. ledna na půdu Třince (17), v pátek 29. ledna hrají na ledě Hradce Králové (17) a doma v neděli 31. ledna hostí Mladou Boleslav (17).

Madeta Motor ČB – HC Verva Litvínov 3:4

(0:0, 2:2, 1:2). Branky a nahrávky: 30. Slováček (Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (Přikryl), 59. Forman (Kubíček, Doležal) – 28. Zdráhal (Jarůšek, Hanzl), 32. Balinskis (Látal, Petružálek), 43. Pospíšil (Lukeš, Hübl), 47. Hübl (Pospíšil).

České Budějovice: Strmeň – Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel – Alderson, Přikryl, M. Novák – Holec, Jonák, Karabáček – P. Novák, Toman, Beránek – Doležal, Voženílek, Forman – 27. Ville.

Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, Zeman – Jarůšek, Hanzl, Zdráhal – Lukeš, Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal, České Budějovice: Minimálně půl zápasu jsme byli horším týmem a skóre odpovídá průběhu utkání. Honíme to na poslední chvíli a dnes jsme bohužel nehráli tak dobře, jak umíme hrát. Litvínov vyhrál zaslouženě. Jsem vždycky první, kdo by po svých hráčích vystartoval, ale vidím na nich, jak jsou mentálně unavení – prohráváme, nohy a hlava nefungují. Půl zápasu jsme byli takoví mrtví, nic tam nebylo. Po druhé třetině jsme si řekli, že když jsme to přesto udrželi na 2:2, tak to uhrajeme, abychom dali odpověď na to, co se stalo na Spartě za totožného stavu. A najednou po pár minutách prohráváš 2:4... Snažili jsme se, šance jsme měli, ale co nejsme schopni dát ani z předbrankového prostoru, to nás stojí zápasy. Produktivita zkrátka není dobrá, a když se výsledkově nedaří, už to na kluky padá.

Vladimír Országh, Litvínov: Byl to pro nás velmi těžký zápas a máme hodně důležité tři body. Tady se nehraje nikomu lehce. Hrálo se bojovné utkání z obou stran, ve kterém nikdo nedal nikomu nic zadarmo. Podali jsme solidní výkon po většinu zápasu, ale závěr jsme si zbytečně zkomplikovali a musíme poděkovat našemu gólmanovi. O dvougólový náskok jsme klidně mohli přijít.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace