Vše bylo o to složitější, že v novém seriálu ČT hrají dva bardi Libuše Švormová (85) a Petr Kostka (82), kteří patří do nejrizikovější skupiny. Nikdo je nechtěl nijak ohrozit. Proto ani když už měla Dancingerová negativní osvědčení, nebylo vyhráno. Pořád totiž mohla být infekční. Všichni se museli dál často testovat. Bylo třeba zcela vyloučit všechna nebezpečí pro Švormovou a Kostku.

„Museli jsme na čtrnáct dní přerušit natáčení. Přitom ještě zbývalo sedm klíčových dní,“ svěřil deníku Aha! producent Kukaček Filip Bobiňski (46). Marta, která netušila, že je nemocná, natočila s Adamczykem vedle líbaček dokonce také několik postelových scén!

Při Markovi stáli ten den zřejmě všichni svatí. A v návaznosti na to i při jeho přítelkyni, snowboardcrossové reprezentantce Evě Samkové. „V ty kritické dny navíc točila Marta ještě s druhým štábem znělku. Naštěstí to dobře dopadlo, nikdo další se nenakazil,“ řekl producent s úlevou.

VIDEO: Kukačky: Jak dopadne setkání Jakuba s jeho biologickou matkou?

Video
Video se připravuje ...

Kukačky: Jak dopadne setkání Jakuba s jeho biologickou matkou? Česká televize

Marta navíc natáčela coby boxerka Erika také Ordinaci v růžové zahradě 2 na Nově. Herečka to velice těžce nesla, protože se nemohla zbavit pocitu, že kvůli ní nemůže najednou asi stovka lidí pokračovat v práci. Měla výčitky svědomí, i když se nenakazila vlastní vinou.

Nebylo to poprvé, co covid zasáhl do přípravy seriálu, který v pátek kraluje obrazovce a sleduje ho půldruhého milionu diváků. „Původně měly jít Kukačky na obrazovku už v září, ale museli jsme na jaře kvůli první vlně koronaviru zastavit práce,“ prozradil producent Bobiňski.

Ani nyní ale nemají tvůrci klid. „Musíme si dávat velký pozor ve střižně, kde spolu tráví spoustu času režisér, střihač, scenárista i producent. Kdyby někdo z nás onemocněl, šli bychom do karantény a diváci by se nedočkali posledních dílů,“ dodal producent. Přestože se už seriál vysílá, poslední dva díly ze třinácti ještě stále nejsou hotové! 

VIDEO: Kostka dostal Thálii za celoživotní dílo: Dcera byla dojatá, věk si nepřipouští 

Video
Video se připravuje ...

Kostka dostal Thálii za celoživotní dílo: Dcera byla dojatá, věk si nepřipouští Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
66 fotografií