Testy každých 48 hodin. Bavorsko zpřísňuje podmínky pro pendlery

23.01.2021 10:18     23.01.2021 11:00

Německo zařazuje od neděle Českou republiku na seznam vysoce rizikových zemí. Pendleři cestující do Bavorska se budou muset prokázat negativními testy na covid-19 každých 48 hodin.

IMG_7824

Německo považuje Česko za velmi rizikovou zemi. To je důvod podle mluvčího okresu Regen, proč v Bavorsku byli nuceni v pátek večer jednat. Pendleři cestující do Bavorska tak musí mít test každých 48 hodin. Okres Regen nabídne testování pendlerů v Bayerisch Eisenstein, zatím jen v pondělí.

"Od půlnoci dne 24. ledna 2021 bude Česká republika zařazena mezi tzv. vysoce rizikové země. Budou tedy platit zpřísněná pravidla pro cestu do SRN," informuje ministerstvo zahraničních věcí České republiky.

"Poté, co se musí od neděle každý přeshraniční pracovník dojíždějící z oblasti s vysokým rizikem prokázat negativním 48hodinovým testem SARS-CoV-2, zřídí okres Regen ve spolupráci s okresním sdružením BRK v pondělí pro pendlery stanici rychlého testování v Arberlandhalle v Bayerisch Eisenstein," informuje Landkreis Regen.

„V pondělí od 6:00 se tam mohou přeshraniční pracovníci testovat bez předchozího upozornění,“ říká mluvčí okresu Regen Heiko Langer.

Testovací stanice v Bayerisch Eisenstein bude zatím v provozu pouze v pondělí. Po zbytek týdne se mohou pendleři podle mluvčího okresu Regen objednávat na testování v testovacích stanicích v Regenu a Viechtachu.

Testovací stanice zřizuje na hranicích také Chamský okres, a to na hraničních přechodech Folmava/ Furth im Wald a Lísková/ Höll. V provozu budou v pracovní dny od 5 do 8 a od 13 do 16 hodin.

Adresy testovacích míst: 

•   Höll 23, 93449 Waldmünchen
•   Böhmerstraße 70, 93437 Furth im Wald

Registrace je možná na odkazu: 
https://21dx.medicus.ai 

Každý člověk, který z Česka přijíždí do Německa, musí mít test s sebou při příjezdu. Pokud jede hromadnou dopravou, musí test předložit již dopravci. Výjimky mají lidé, kteří Českem pouze projeli bez zastávky, dále ti, kteří Německem jen projíždějí a zaměstnanci pracující v dopravě pro pobyt, který nepřekročí 72 hodin.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24