Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejvýkonnější SUV světa hlásí vyprodáno, s další výrobou už se nepočítá

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Prostorné rodinné SUV s výkonem přes 700 koní? Tahle kombinace v zámoří evidentně funguje.

Když automobilka Dodge představovala v červenci minulého roku extrémní SUV Durango SRT Hellcat, mluvilo se o něm jako o nejvýkonnějším SUV na světě. A tahle kombinace na americké zákazníky evidentně funguje, protože podle posledních zpráv přímo z automobilky už je vyprodaný.

Automobilka se nakonec rozhodla vyrobit rovných 2000 kusů, ačkoliv její šéf Tim Kuniskis během představení modelu zmiňoval, že se celková výroby bude pohybovat pod touto hranicí. Stále však existuje alespoň malá šance, že se pár kusů najde u dealerů, kteří se rozhodli předzásobit.

Video se připravuje ...

Je to však jediná naděje, jak tohohle titána s upraveným podvozkem a 6,2litrovým motorem V8 s přeplňováním kompresorem sehnat. Dodge se totiž rozhodl, že Durango SRT Hellcat zůstane pouze záležitostí modelového roku 2021. Pro modelový rok 2022 už se s ním nepočítá především kvůli emisním limitům.

Durango SRT Hellcat se tak do budoucna může stát poměrně zajímavým investičním vozem, ačkoliv už jeho pořízení nebylo úplně levnou záležitostí. Pořizovací cena startovala od 80.995 dolarů (cca 1,7 mil. Kč), s příplatkovými pakety však mohla nabobtnat až na 99.715 dolarů (cca 2,1 mil. Kč).

Za svoje peníze však zákazníci dostali opravdu pořádný kus auta, které se svými schopnostmi lepilo na paty čistokrevným sporťákům. Kompresorem přeplňovaná 6,2litrová V8 nabízela nejvyšší výkon 529 kW, točivý moment 875 N.m a v kombinaci s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol dokázala tenhle kolos vystřelit z 0 na 96 km/h za 3,5 sekundy.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
24. 1. 2021 15:46
Jojo, pojebaný emise
ničí pořádná auta ....
Avatar - WinDiesel
24. 1. 2021 11:35
O čem vy hošani budete psát?
Už momentálně nemáte o čem psát.
Brzy budete nezaměstnanými, těch pár EV Vás neuživí.