Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia prohrála s Kladnem 0:3, Jágr se neprosadil

Hokejisté Kladna vyhráli ve 23. kole první ligy v Praze nad Slavií 3:0 a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. V sestavě Rytířů opět nechyběl hrající majitel Jaromír Jágr, ale už v šestém zápase za sebou nebodoval. Kladno zůstává čtvrté o skóre za Vrchlabím, které vyhrálo na ledě druhé Poruby 5:2. Vedoucí Jihlava toho využila a unikla Ostravanům po domácí výhře nad Šumperkem 5:0 na rozdíl čtyř bodů.

zdroj: rytirikladno.cz autor: Roman Mareš

Osmačtyřicetiletý Jágr sehrál v této sezoně sedm utkání a má na kontě jedinou asistenci. Rytíři s ním v sestavě ale šestkrát naplno bodovali a jednou prohráli po samostatných nájezdech. Proti Slavii se druhý nejproduktivnější hráč historie NHL posunul do první formace k Tomáši Plekancovi a Antonínu Melkovi.

Právě Melka v deváté minutě otevřel skóre a ve třetí třetině pojistili výsledek Nicolas Hlava a obránce Jakub Suchánek. Brankář Adam Brízgala udržel poprvé v sezoně čisté konto. Slavia prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a ve třetím utkání pod dočasným vedením sportovního manažera Jiřího Vebera v roli hlavního trenéra a Pavla Kolaříka na pozici asistenta poprvé nebodovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno s Jágrem a Plekancem vyhrálo na Slavii 3:0

Jihlavská Dukla má před Kladnem čtyřbodový náskok, který si udržela čtvrtou výhrou v řadě. V úvodním dějství získali favoritovi dvoubrankový náskok Tomáš Chlubna a Josef Skořepa, který využil přesilovou hru.

V polovině utkání se prosadil v oslabení Peter Lichanec, v 39. minutě skóroval Matěj Pekr a v závěrečné třetině dovršil výsledek druhým gólem v utkání Chlubna. Gólman Tomáš Fučík udržel díky pouhým 13 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto. Předposlední Šumperk prohrál popáté za sebou.

Nováček Vrchlabí oslavilo čtvrté vítězství v řadě, Poruba nebodovala poprvé po osmi zápasech, z kterých sedm vyhrála. Hostům vyšel vstup do utkání a už ve čtvrté minutě měli díky Martinu Heřmanovi a Františku Formánkovi dvoubrankový náskok, na brzké snížení Adama Rašky odpověděl před první pauzou v oslabení David Chalupa.

Ve 25. minutě dostal Porubu na kontakt v přesilové hře Marek Sikora, ale šest minut před koncem vrátil Vrchlabí dvougólové vedení Ján Niko a v čase 58:58 zpečetil skóre v oslabení při power-play domácích do prázdné branky Tomáš Nouza.

Pátý Přerov si připsal třetí výhru za sebou – v Litoměřicích slavil po výsledku 5:4 v prodloužení. Po 45 sekundách nastavení o tom rozhodl svou druhou brankou v utkání Roman Pšurný, který si připsal i asistenci. Za vítěze skóroval dvakrát Jan Štefka.

Třebíč v přímém souboji o 6. místo dosáhla už na páté vítězství za sebou, zdolala Sokolov 4:2 a unikla mu na rozdíl pěti bodů. Vsetín vyhrál v Havířově 3:2 v prodloužení díky brance Jana Bartka v čase 62:37.

Třetí domácí vítězství za sebou si připsal nováček Kolín, který zdolal Benátky nad Jizerou 5:4. Dvěma góly k tomu přispěl Lukáš Krejčík. Stejnou šňůru na vlastním ledě drží Prostějov, který vyhrál nad Ústím nad Labem 2:1.

Po sedmi utkáních bez bodu se dočkala úspěchu poslední Kadaň díky vítězství ve Frýdku-Místku 5:2. Třemi asistencemi k tomu pomohl Tomáš Koblížek.

Výsledky 23. kola první hokejové ligy

První hokejová Chance liga - 23. kolo:

Slavia Praha - Kladno 0:3 (0:1, 0:0, 0:2), Havířov - Vsetín 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1), Litoměřice - Přerov 4:5 v prodl. (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1), Poruba - Vrchlabí 2:5 (1:3, 1:0, 0:2), Kolín - Benátky nad Jizerou 5:4 (2:0, 0:1, 3:3), Prostějov - Ústí nad Labem 2:1 (1:0, 1:0, 0:1), Frýdek-Místek - Kadaň 2:5 (2:1, 0:2, 0:2), Jihlava - Šumperk 5:0 (2:0, 2:0, 1:0), Třebíč - Sokolov 4:2 (3:0, 0:0, 1:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články