IATA tlačí na Evropskou komisi, aby akceptovala společný evropský digitální očkovací průkaz

  • 23.01.2021 17:00

Organizace IATA (International Air Transport Association) naléhá na Evropskou komisi, aby podpořila iniciativu řeckého ministerského předsedy Kyriakose Mitsotakise a odsouhlasila společný digitální očkovací průkaz Covid-19 pro země EU. IATA se domnívá, že potvrzení o očkování by cestujícího zbavilo povinnosti předkládat při cestování PCR testy.

Generální ředitel IATA Alexandre de Juniac se otevřeným dopisem obrátil na předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyen.

Vedoucí zemí EU budou o návrhu řeckého ministerského předsedy jednat na schůzce dne 21. ledna.

Myšlenka společného očkovacího průkazu má nepochybně smysl a digitalizace certifikátu také omezí riziko falešných očkovacích potvrzení. Zatím je však předčasné věřit, že očkovaný cestující bude osvobozen od PCR testů, alespoň dokud se neprokáže, že očkovaný jedinec nemůže nemoc přenášet. Další otázkou je, zda má očkovaný požívat výhod proti neočkovaným, a to zejména v situaci, kdy je vakcína pro většinu obyvatel nedostupná a v některých případech kontraindikována. 

Systém IATA Travel Pass nyní testuje ve zkušebním provozu několik leteckých společností. Podrobnější informace najdete zde (Obr.: IATA)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Radek - nepřihlášený host (...195.194...)
24.01.2021 11:42
:-(

Jděte do prdele, bolševici zasraný. Co bude dál? Fakt lidi druhý kategorie?

Vítek - nepřihlášený host (...135.9...)
23.01.2021 22:05

Pokud to odmítli, tak jedině dobře.

Pan Petr - nepřihlášený host (...121.161...)
23.01.2021 19:15
Aktualne ako obycajne

"Vedoucí zemí EU budou o návrhu řeckého ministerského předsedy jednat na schůzce dne 21. ledna."
napisete v clanku dna 23.1.2021
amateri... ani si nedate robotu zistit ako to vlastne dopadlo - lidri EU tento vyplod buzeracie ludi odmietli (aspon zatial)

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace