Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

AC Milán nezvládl šlágr s Atalantou, Juventus porazil Boloňu a Barák pomohl porazit Neapol

Nečekané drama bylo v 19. kole Serie A k vidění na Stadiu Olimpicu v Římě. Domácí fotbalisté AS zde totiž gólem v nastaveném čase udolali nováčka ze Spezie 4:3 a jsou třetí v tabulce. Dvěma góly se pod těsné vítězství podepsal útočník Borja Mayoral. Naopak AC Milán propadl v duelu s Bergamem 0:3 a městský rival Inter snížil jeho náskok v čele tabulky na dva body po remíze 0:0 v Udine. Juventus porazil 2:0 Boloňu a na čtvrtém místě ztrácí na lídra sedm bodů a má zápas k dobru. Barák přispěl gólem k výhře Verony nad Neapolí 3:1, naopak Jankto si při výhře Sampdorie Janov nad Parmou 2:0 zahrál jen v závěru. 

Borja Mayoral z AS Řím se raduje z gólu v Serii A
zdroj: PA autor: Claudio Pasquazi / IPA

Do začátku ledna neporažený AC na hosty od začátku nestačil, v první půli si mužstvo trenéra Stefana Pioliho poprvé v této sezoně Serie A nedokázalo vypracovat střelu na branku. Bergamu dal vedení ve 26. minutě Cristian Romero, po přestávce pečetili už druhou domácí prohru AC v roce 2021 Josip Iličič z penalty a Duván Zapata. "Rossoneri" vyšli střelecky naprázdno v ligovém zápase poprvé od 6. ledna loňského roku.

Také Inter poprvé v tomto ligovém ročníku neskóroval. Udine tak obralo o body dalšího favorita, když ve středu uhrálo remízu doma s Bergamem.

Mayoralovy zásahy v utkání AS Řím – Spezia načaly pokaždé gólový účet poločasu. Španělský forvard nejprve v 17. minutě otevřel skóre, chvíli po změně stran pak zařídil Římanům vedení 2:1, které navýšil v 55. minutě Karsdorp.

Je nám líto, video expirovalo.
Barák dal vítězný gól Verony v zápase s Neapolí

Spezia se přesto dokázala do zápasu vrátit. Už v 59. minutě snížil Farias a v závěru normální hrací doby přiblížil nováčka k senzačnímu bodu Verde. Domácí se ale pozdním vyrovnáním zaskočit nenechali a v 92. minutě strhl vítězství na jejich stranu Pellegrini.

Za Juventus otevřel skóre záložník Arthur. Brazilský fotbalista, který přišel před sezonou z Barcelony, vystřelil po čtvrthodině hry ze střední vzdálenosti a díky teči bránících hráčů překonal gólmana Lukasze Skorupského. Pojistku přidal po přestávce hlavou po rohovém kopu Weston McKennie.

Kouč Andrea Pirlo vsadil na totožnou zahajovací jedenáctku jako ve středečním vítězném souboji o italský Superpohár proti Neapoli.

Barák se trefil už počtvrté

Tu pomohl porazit český reprezentant Antonín Barák, který dal za Veronu čtvrtý gól v sezoně a ten byl v utkání s Neapolí 3:1 vítězný.

Neapol vedla už po devíti vteřinách, třetí nejrychlejší gól historie Serie A vstřelil Hirving Lozano. Ještě před pauzou ale srovnal Federico Dimarco a v 62. minutě přišla Barákova chvíle, když zpracoval ve vápně míč a z úhlu ho pohotově poslal ke vzdálenější tyči. Český záložník se trefil poprvé od začátku listopadu, kdy ve dvou utkáních proti Beneventu a AC Milán nastřílel všechny tři dosavadní góly v sezoně.

V závěru se prosadil ještě Mattia Zaccagni a Verona zdolala Neapol po sedmi předchozích porážkách. Přesto zůstává na devátém místě, na šestou Neapol ztrácí čtyři body.

Jankto byl u výhry Sampdorie nad Parmou jen poslední desetiminutovku

Jankto se dostal do hry až v 82. minutě, kdy vystřídal Antonia Candrevu. To už vedla Sampdoria 2:0 a výsledek udržela až do konce. Janovský celek vyhrál potřetí za poslední čtyři zápasy a upevnil si desátou příčku, Parma naopak nevyhrála už deset kol a je předposlední.

Turín pod vedením nového trenéra remizoval

V prvním utkání pod vedením nového kouče Davideho Nicoly smazali fotbalisté FC Turín dvoubrankové manko a remizovali v Beneventu 2:2. Ve třetí minutě nastavení totiž vyrovnal svým druhým gólem v duelu Simone Zaza.

Turín v lize nevyhrál už čtyřikrát v řadě, ale získal alespoň tři body za remízy. Po předchozím měření sil se Spezií, v němž mu k triumfu nepomohlo ani 80 minut v početní výhodě, byl odvolán trenér Marco Giampaolo.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

Benevento - FC Turín 2:2 (31. Viola, 49. Lapadula - 51. a 90.+3 Zaza), AS Řím - Spezia 4:3 (17. a 52. Mayoral, 55. Karsdorp, 90.+2 Pellegrini - 24. Piccoli, 59. Farias, 90. Verde), AC Milán - Bergamo 0:3 (26. Romero, 53. Iličič z pen., 77. Zapata), Udine - Inter Milán 0:0, Juventus Turín - Boloňa 2:0 (15. Arthur, 71. McKennie), Parma - Sampdoria Janov 0:2 (25. Jošida, 34. Keita).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články