SkyUp Airlines budou létat také do Ostravy

23.01.2021 - Česká republika



Ukrajinská nízkonákladová společnost SkyUp Airlines zahájí 26. dubna lety na nové pravidelné lince mezi Ostravou a ukrajinským Kyjevem. Nové letecké spojení bude zatím provozováno třikrát týdně. Linka má být obsluhována střídavě letouny Boeing 737-700 pro 149 cestujících a Boeing 737-800 pro 189 cestujících.

Odlety linky PQ905 z kyjevského letiště Borispol budou vždy v pondělí, ve středu a v pátek v 17:10 s příletem do Ostravy v 18:00. Z Mošnova bude linka odlétat jako PQ906 ve stejné dny v 19:00 a v Kyjevě přistávat ve 21:40.

SkyUp Airlines - Boeing 737-800 (foto: N509FZ/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0)

Ceny jednosměrných letenek začínají na 26 eurech (v přepočtu zhruba 680 korun). Na vybrané termíny lze zakoupit zpáteční letenky z Ostravy na webových stránkách ukrajinského dopravce za cenu okolo 1300 korun. Za tyto ceny jsou letenky v nejlevnějším tarifu Basic, který zahrnuje přepravu příručního zavazadla na palubě. Společnost tento týden zvýšila povolenou váhu příručního zavazadla ze sedmi na devět kilogramů.

Ve vyšším tarifu Standard začínají ceny jednosměrných letenek na 38 eurech (zhruba 990 korun). Tento tarif zahrnuje zapsané zavazadlo do 23 kilogramů a dvě příruční zavazadla o váze devět a pět kilogramů.

Linka je určena především pro Ukrajince pracující na severní Moravě a v přilehlých regionech. Spojení však může být zajímavé také pro české obchodníky a turisty mířící do Kyjeva. Linka je velmi důležitá pro ostravské Letiště Leoše Janáčka, kterému se podařilo získat nového dopravce.

„Letecká doprava se bude s dopady koronavirové krize vyrovnávat ještě dlouho, o to více mě těší tento krok, který zintenzivní spojení Moravskoslezského kraje se zbytkem světa,“ uvedl Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu.

Ostrava bude již čtvrtým městem v České republice, do kterého budou SkyUp Airlines létat. Nejdříve začala v roce 2019 společnost létat do Prahy a Pardubic. Letos na jaře pak mají být zahájeny také pravidelné lety do Brna.

Témata