Barazzutti po 20 letech skončil. Novým kapitánem Italů je Volandri

24. 1. 2021, 10:53
Aktuality 3
Novým kapitánem italské daviscupové reprezentace byl jmenován Filippo Volandri. Bývalý pětadvacátý tenista světového žebříčku a vítěz dvou turnajů na okruhu ATP ve funkci nahradil sedmašedesátiletého Corrada Barazzuttiho, který tým vedl od roku 2001.
Profily hráčů
Filippo Volandri

"Je to pro mě velmi důležitý okamžik v trenérské kariéře. Proto bych chtěl Corradovi poděkovat, že ve stejném roce, kdy byl jmenován kapitánem, mi dal šanci poprvé za reprezentaci nastoupit, přestože jsem byl ještě kluk," uvedl Volandri, který po ukončení kariéry působil od roku 2018 jako sportovní ředitel italského svazu.

Barazzutti v minulosti vedl také italský fedcupový výběr (2002-2016), se kterým v týmové soutěži v letech 2006, 2009, 2010 a 2013 triumfoval. V roce 1976 jako hráč pomohl Itálii k vítězství v Davisově poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Když čtu o italských tenistech, tak mi to nezapomene připomenout že na satelitu nenajdu italský SuperTennis, byl to superkanál v superkvalitě. A dodatečně jsem zjistila, že za to může zřejmě corona. Pry v době nehraní te nisu vloni televize nenašla dostatek sponzorů k dalšímu vysílání na satelitu. Je mi z toho moc smutno.
Reagovat
FulnekUltras
musíme vydržet, a budou i zuby... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je naučí prodávat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist