Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

United v Anglickém poháru přestříleli Liverpool, Vydra přispěl k postupu Burnley

Bruno Fernandes foto: ČTK

Londýn - Fotbalisté Burnley s Matějem Vydrou v sestavě porazili ve čtvrtém kole Anglického poháru dalšího účastníka nejvyšší soutěže Fulham 3:0. Jan Žambůrek nastoupil v základní sestavě druholigového Brentfordu, který prohrál 1:3 s favorizovaným Leicesterem. Aktuální ligový lídr Manchester United vyřadil po domácím vítězství 3:2 úřadujícího šampiona Premier League Liverpool.
  23:20

Vydra odehrál celé utkání poprvé od zářijového souboje proti Southamptonu. Proti Fulhamu zazářil hlavně jeho kolega z útoku Jay Rodriguez, který dal dva góly a třetí připravil pro Kevina Longa. Fulham nevyhrál sedmé soutěžní utkání v řadě, což se mu stalo naposledy před 26 lety.

Brentford po prvním poločase vedl díky gólu stopera Madse Becha Sörensena, třetí tým Premier League ale skóre po pauze během šesti minut otočil. Nejprve srovnal Cengiz Ünder a v 51. minutě proměnil pokutový kop Youri Tielemans. Třetí gól Leicesteru přidal James Maddison.

Žambůrek odehrál 84 minut, než ho vystřídal další mladík Max Haygarth. Devatenáctiletý český záložník se objevil v základní jedenáctce Brentfordu poprvé od nedávného návratu z hostování ve Shrewsbury.

Manchester United se utkal s Liverpoolem znovu po týdnu, a zatímco ligový souboj na stadionu Anfield skončil bez branek, tentokrát na Old Trafford padlo pět gólů. Skóre otevřel Muhammad Salah, United ale po gólech Marcuse Rashforda a Masona Greenwoda skóre otočili.

Salah druhou trefou srovnal, ale v 78. minutě si postavil míč střídající Bruno Fernandes a parádní trefou z přímého kopu rozhodl. „Rudí ďáblové“ zdolali rivala po pěti zápasech a téměř třech letech, naposledy se radovali z vítězství v březnu 2018.

Chelsea doma porazila druholigový Luton 3:1. Všechny branky „Blues“ vstřelil útočník Tammy Abraham. V závěru neproměnil penaltu Timo Werner, který neuspěl z pokutového kopu poprvé od října 2018 po osmi úspěšných pokusech.

mov ura gi

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!