Hlavní obsah
Článek

Pamatujete si na britský komediální seriál Haló, Haló? Kultovní sitcom z období 2. světové války běžel na televizních obrazovkách v devadesátých letech a bývá často reprízován. Hlavní roli ztvárnil již zesnulý herec Gorden Kaye, jenž coby kavárník René Artois ukrývá ve své francouzské kavárně britské letce, a do toho stíhá laškovat se svými servírkami za zády své manželky, a zároveň být zadobře i s nepřátelskými Němci, kteří mu neustále vyhrožují zastřelením, pokud u sebe neukryje ukradené obrazy.

Jednu z rolí si v populárním seriálu zahrála také britská herečka Kim Hartman (66). Coby vojínka, později svobodník a sekretářka plukovníka Von Strohma Helga Geerhartová využívala svůj šarm a půvaby k tomu, aby dosáhla svého. Koketováním s gestapákem Flickem například získávala informace jak pro plukovníka, tak pro generála. Půvabná herečka byla v seriálu ztělesněním typické německé ženy své doby, a to včetně účesu.

Kim Hartman se proslavila především v Haló, Haló, který ji dostal do širšího diváckého povědomí. Rodačka z Londýna se předtím objevila i v jiných seriálech, ale posadila se zejména v divadle (Old Vic v Bristolu či Redgrave Theatre ve Farnhamu). S divadlem procestovala celý svět a hrála i na Novém Zélandu, v USA či Hong Kongu.

Není divu, že si zahrála i v divadelní verzi Haló, Haló. Později se od hraní dostala i k režírování divadelních her či moderování televizních pořadů. Od roku 1975 je vdaná za herce Johna Nolana (82), s nímž má dvě děti.

John Nolan je strýcem režiséra legendárního snímku Batman začíná Christophera Nolana. Kim Hartman s manželem založila společnost Quinton Arts, kde se mimo jiné zabývá již zmíněným režírováním divadelních her.

Reklama

Další články

Načítám