Zemřel novinář Čestmír Polák, známý byl zejména jako vynikající recenzent set-top boxů

25. leden 2021

V letech 2009 až 2018 spolupracoval Čestmír Polák s redakcí portálu DigiZone.cz pod tehdejším šéfredaktorem Janem Potůčkem, pro náš web napsal poslední text loni. V oblasti vysílacích technologií zanechává coby novinář nesmazatelnou stopu. Zemřel v neděli 24. ledna v nedožitých 75 letech.

Ve věku nedožitých 75 let zemřel v neděli 24. ledna v pražské Nemocnici Na Františku po krátké a těžké nemoci novinář Čestmír Polák. Známý byl zejména ze svých publikačních let v období 2009 až 2018, kdy se věnoval recenzím terestrických a satelitních set-top boxů pro portál DigiZone.cz, přispěl ale také řadou aktualit do denního zpravodajství.

Od roku 2018 do roku 2020 spolupracoval s naším portálem Digitální rádio, kde opět nechyběly autorovy texty ve formě aktualit. Jeho nesmazatelná stopa v oblasti oborových periodik ale zůstane právě na poli recenzí.

V minulosti působil Čestmír Polák coby novinář zejména v denících, byl pamětníkem události v srpnu 1968 i listopadu 1989, které už sledoval právě coby publicista. Obor broadcastingu, tedy zejména vysílacích technologií, byl pro Poláka velkým koníčkem i v jeho soukromém životě.

Aktivně se zajímal o dálkový příjem digitální televize, zahraniční programy pak přijímal prostřednictvím satelitní televize, přičemž preferoval zejména zpravodajské kanály. Mezi jeho oblíbené stanice patřily ČT24, CNN International a BBC World News, z rádií pak Český rozhlas Plus.

autor: lukpo
Spustit audio