Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šedesátiletý cizinec kradl po celé republice. Dopadli ho jihočeští kriminalisté

Jihočeským kriminalistům se podařilo odhalit totožnost šedesátiletého cizince, který má na svědomí krádeže za více než 900 tisíc korun. Podle policie měl páchat trestnou činnost na území celé republiky. Muž byl vzat do vazby a bylo proti němu zahájeno trestní stíhání.

Šedesátiletý cizinec, který pochází z jednoho státu bývalé Jugoslávie, měl podle policie na území České republiky páchat trestnou činnost od roku 2013. „Například v Českých Budějovicích v roce 2013 vnikl za použití násilí do budovy kanceláří jedné firmy a odnesl si odtud kovový trezor, který na nedaleké louce vypáčil a odcizil z něj více než půl milionu korun,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Krást chtěl také v areálu jedné firmy na Jindřichohradecku, odkud ale po spuštění alarmu utekl, aniž by si něco odnesl. „Další trestnou činnost majetkového charakteru páchal na Moravě,“ dodala mluvčí.

Celkem podle policie napáchal muž škodu za více než 900 tisíc korun. Je ale možné, že má na svědomí další krádeže a vloupání. Proti muži, kterého policie zadržela v Brně, bylo zahájeno trestní stíhání, a to pro spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. „Pachatel je stíhán vazebně. Kriminalisté budou na případu dále pracovat,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, krádeže, policie, krádež, kriminalita, Česko, Jugoslávie, České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, Morava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Jestli je to muslim tak se víc nedozvíme,ale takový sičák tak nebo tak patří za mříže,o kůrce chleba a hrnku vody.

Středa, 27. ledna 2021, 11:14Odpovědět

Eny Rajská

I cizinec má svoji národnost .. má zpravidla náboženské vyznání, i barvu kůže má .. ale to jsou informace, které se dnes nenosí, takže cizinec, popř. mladík ..

Pondělí, 25. ledna 2021, 19:47Odpovědět

Šedesátiletý cizinec kradl po celé republice. Dopadli ho jihočeští kriminalisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.