Pokračování hororového trháku Smrt ve tmě nás čeká už v letošním roce

Pokračování hororového trháku Smrt ve tmě nás čeká už v letošním roce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z největších filmových trháků roku 2016 byl horor Smrt ve tmě. S obrovským očekáváním již brzy uvítáme jeho pokračování, které stále ještě bude mít čím překvapit.

Mladá trojice Američanů k penězům přichází tak, že vykrádá domy. Tentokrát našli ideální cíl – velký dům, ve kterém bydlí slepý stařec (Stephen Lang) úplně sám. Tohohle dědy vám ale velmi brzy přestane být líto, je to totiž kus chlapa, svůj dům má perfektně zmapovaný a díky absenci zraku má perfektně vytříbený sluch a čich. Z oběti se záhy stane lovec.

Málokdo si může dovolit natočit film, který se z velké části odehrává téměř ve tmě. Toho se uja režisér Fede Alvarez, který je také tvůrcem hororu Lesní duch (2013). V roce 2018 režisér na svém Twitteru prozradil, že scénář pro pokračování již existuje. Krátce na to se ale rozhodlo, že studio raději dá přednost pokračování filmu Lesní duch a fanouškům tímto krokem sebralo naději. Nakonec se podařilo vybojovat druhý díl i pro Tiché místo, avšak s jednou zásadní změnou. Režie se ujme Rodo Sayaugues, který spolupracoval na scénáři pro oba díly. 

Ostatní členové štábu se ale vrací, včetně hlavní hvězdy Stephena Langa. Po minulých zkušenostech jsou tvůrci velmi opatrní a nechtějí se podělit o příliš informací. Zatím víme, že v jedné z ústředních rolí se navrátí Jane Levy a nově se setkáme také s Fahadem Alhaj, pro kterého půjde o velký filmový debut. 

Premiéra je nyní ohlášena na 13. duben 2021. Konkrétní zápletka nám zatím není nijak známá, bude se však odehrávat několik let po událostech originálního filmu. Slepý veterán bude stále žít osamocen a dle známého hereckého obsazení můžeme alespoň odhadovat, že by se přeživší z původní party mohli do jeho domu navrátit. Nebo snad vyhledá on je? Ze závěru prvního filmu také můžeme soudit, že půjde o jeho záměr věznit ženu, která by mu porodila dítě. Od počátku scénáristé tvrdí, že půjde o něco nového a film nás nepřestane překvapovat, laťka je však vysoko a očekávání ještě výš.