Úplně nezdolná dvaadevadesátiletá lyžařka: jen ať padá sníh

Anna Ducháčová (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Letos to má docela dobré. Loni úplně špatné. Sněží jaksepatří. A to je něco pro paní Annu Ducháčovou ze Zlína. Sotva ráno posnídá, už vyráží ven. V rukou běžky, nasedne na autobus a míří směrem východním. Zpravidla do okolí zlínské průmyslové zóny.

„Minulý týden to bylo přímo vynikající, tak krásně bílo už dlouho nepamatuji. Bylo tu nějakých třicet centimetrů prašanu, každý den jsem prošlapávala stopu. Teď už je to trochu horší, ale vítám každou sněhovou vločku. Pohyb to je základ dobré kondice, platí v každém věku,“ ubezpečuje nezdolná sportovkyně.

„Já jsem byla celý život docela vášnivá turistka, jezdila jsem na motocyklu, skákala padákem. Dnes po devadesátce si ráda zaplavu, od dubna do října jsem k vidění na otrokovickém Štěrkovišti, v zimě, když je otevřeno, plavu ve zlínském krytém bazénu. No a teď je to největší paráda, protože běžky, to je prostě moje,“ vypráví neuvěřitelně vitální žena s vynikající pamětí, fanynka zlínských hokejistů.

„No letos jim to moc nejde, kluci musí zabrat, přece nechtějí skončit někde na dně tabulky, pozorně je sleduji a držím pěsti,“ ubezpečuje bývalá ředitelka dětských jeslí a mateřské školy, která práci a děti měla ráda na tolik, že na svém pracovišti nezřídka přespala.

„Víte, já jsme nikdy nebyla vážně nemocná i teď věřím své imunitě, tak se zatím na očkování nechystám, i když to nevylučuji. Každému doporučuji, aby se hýbal, cvičil, tužil tělo, to je ten nejlepší lék,“ dodává jedinečná dáma, která před pár lety podstoupila na radu lékařů menší operaci srdeční chlopně.

„Jsem fit a snad ještě nějaký čas budu,“ směje se poté, co seskočí z milovaných běžek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x