Trpišovský přes všechny (nesporné) úspěchy, kterých ve Slavii dosáhl, zůstává nohama na zemi. Potvrdil to i po sobotní výhře 3:1 v Karviné, která byla jeho 73. ligovou výhrou na lavičce červenobílých. To číslo sice vypadá nenápadně, jde však o zápis do historie: současný kouč tak v klubových statistikách překonal Františka Cipra a posunul se na druhé místo. Na vedoucího Karla Jarolíma ztrácí osmnáct výher.

„Ta bilance se týká celého realizačního týmu,“ podotkl Trpišovský s typickou skromností. „Je to přes sedmdesát výher, což je neuvěřitelné číslo. Hrozně si toho vážím.“

Výjimečnost jeho sešívané bilance rázem vysvitne v okamžiku, kdy si uvědomíme, že ve Slavii zatím odkoučoval jen 99 zápasů v nejvyšší soutěži. Za celou tu dobu prohrál jen devětkrát. Jeho „konkurenti“ Cipro a Jarolím v Edenu odtrénovali 115, respektive 180 utkání.

Utkání 10. kola první fotbalové ligy: Sparta Praha - Slavia Praha, 6. prosince 2020 v Praze. Abdallah Sima (vpravo) ze Slavie přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů. V popředí vlevo je Ondřej Čelůstka ze Sparty.
Slavia je blízko obhajobě titulu. Co drtí rivaly?

„Když jsem letmo zahlédl seznam nejúspěšnějších trenérů, jsou to všechno velikáni, odchovanci Slavie, kteří tady strávili dlouhá léta,“ řekl Trpišovský. „Zajímala by mě celková statistika, co tady trenéři dokázali předtím, protože počet zápasů, které odkoučovali, je různý.“

Zatímco Trpišovský se zdatně procvičuje ve skromnosti a pokoře ve vztahu k historii pražského velkoklubu, jeho svěřenci si dobře uvědomují, kdo je vede.

„Víme, že naši trenéři jsou nejlepší v lize a jedni z nejlepších v Česku. Já osobně jsem moc rád, že si mě vybrali a můžu pod nimi hrát. Jsme úspěšní společně, nastavili tady dlouhodobou vizi a my se jí držíme,“ vzkázal útočník Jan Kuchta po duelu v Karviné.

Další výhru mohou Trpišovský a spol. přidat už ve středu ve Zlíně.

Průkopník Holubec byl komentátorskou hvězdou
Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Průkopník Holubec byl komentátorskou hvězdou