Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nechce do vězení kvůli synovi! Obžalovaný ze smrti generála při nehodě ve Špindlu se odvolal

Autor: ČTK, VaB - 
25. ledna 2021
17:38

Viník tragické nehody, při níž v září 2019 u Špindlerova Mlýna zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů, se odvolal proti tříletému trestu vězení a náhradě škody. Okresní soud v Trutnově řidiče Vojtěcha Ch. loni v prosinci potrestal třemi lety vězení. Vojtěch Ch. se odvolal k hradeckému krajskému soudu, uvedla Česká televize.

Vojtěch Ch. řídil Ford Mustang a srazil se v protisměru s protijedoucí Škodou Rapid. V ní jako řidič zahynul brigádní generál Milan Jakubů, jeho manželka byla těžce zraněna. Podle spisu jel Vojtěch Ch. s mustangem riskantním způsobem a před nehodou měl jeho sportovní vůz rychlost až 158 km/hod. 

Odvolání bylo podle advokáta Vojtěcha Ch. Davida Krofty podáno proti výroku o trestu a náhradě škody. „Klient má za to, že trestní soud nedostatečně zhodnotil jeho osobní poměry. Zejména okolnost, že má ve výlučné péči malého syna předškolního věku. S ohledem na tuto skutečnost by měl soud uložit jiný než nepodmíněný trest," uvedl advokát. Vinu na nehodě řidič mustangu podle Krofty nezpochybňuje.

Odvolání proti výroku o náhradě škody byl podle Krofty požadavek pojišťovny, která trvala na podání odvolání proti další přiznané nemajetkové újmě. Jinak by se pojišťovna vyhnula plnění, na které Vojtěch Ch. podle Krofty nemá peníze. „Částku musejí poškození dostat od pojišťovny," citovala ČT advokáta.  

Trutnovský soud řidiči kromě trestu vězení uložil zákaz řízení motorových vozidel na nejdelší možnou dobu deseti let. Pozůstalým a dalším poškozeným má zaplatit asi 1,3 milionu korun, rozhodl soud. Se zbytkem nároku ve výši asi jeden milion korun soud žadatele odkázal do občanskoprávního řízení. 

Při zahájení soudního líčení v září 2020 přiznal za nehodu vinu. Byl obžalován a také odsouzen pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozilo mu až osm let vězení. U soudu dokonce vyjádřil lítost a poškozené rodině se omluvil. „Jsem připraven nést trest," řekl před soudem. K náhradě škody uvedl, že udělá, co bude v jeho silách.

V den nehody se Vojtěch Ch. účastnil akce setkání majitelů aut Ford Mustang nazvané Mustangem na střechu Krkonoš. Speciálně upravený mustang měl půjčený od pardubického dealera vozů Ford, společnosti Auto In. 

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič Mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

Frantisek_Koudelka ( 25. ledna 2021 23:26 )

On u toho totizto Buzian (VaB )byl... A zavidi toho Mustanga protoze na nej si jako noinarska krysa nikdy nevydela... A proto pise takove srance...

kakamilek ( 25. ledna 2021 22:52 )

To on asi když se tento bezmozek hnal 160kou na té úzoučké "polňačce" samá zatáčka, ještě asi, jako milující a zodpovědný tatínek, nevlastnil.

muccy ( 25. ledna 2021 21:02 )

na děcko měl myslet a chovat se zodpovědně před tím, než úmyslně způsobil neštěstí. Je to vrah - žádné slitování odvolací soud ať mu klidně přidá

joze ( 25. ledna 2021 20:39 )

To je ta přílišná demokracie Václava Flaš­ky§§§§­§§§!!!­!!!!!!­!!!

sacred10 ( 25. ledna 2021 20:26 )

To je ale pěknej sráč! Že se vůbec nestydí,ale já pevně věřím,že dopadne špatně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání