Barcelonou nechtěný Suaréz táhne Atletico k titulu. Dokázat chce v Madridu to, co David Villa

Barcelonou nechtěný Suaréz táhne Atletico k titulu. Dokázat chce v Madridu to, co David Villa

Luis Suaréz v létě 2020 po šesti úspěšných letech opustil Barcelonu a posílil konkurenční Atletico Madrid. V katalánské metropoli toho ale možná nyní litují, neboť uruguayský kanonýr táhne Colchoneros k titulu v La Lize.

A zatím to fanouškům připomíná Davida Villu. I ten zažil v Barceloně úspěšné sezóny, poté odešel do Atletica a v první (a jediné) sezóně v Madridu dotáhl Atlety k titulu v La Lize a do finále Ligy mistrů. V osmifinále Champions League vyzve tým Diega Simeoneho Chelsea, v La Lize to má ale našlápnuto velmi dobře.

Atletico vede ligu o sedm bodů před druhým Realem Madrid, navíc má ale zápas k dobru. Barcelona, kterou Suaréz opustil, je hned třetí tři body za Realem. Jistě to bude ještě boj, Atletico je na tom ale velmi dobře. A to hlavně díky Suarézovi, který je momentálně nejlepším střelcem soutěže společně se sevillským En Nesyrim.

Radost má z jeho gólů i prezident klubu. "Luise Suáreze jsme vždycky pokládali za nejlepšího středního útočníka v Evropě. O to větší máme radost, že hraje za nás, všichni jsou spokojení," nechal se slyšet Enrique Cerezo. Atletico získalo La Ligu naposledy v sezóně 2013/14, v tomto ročníku navíc tým došel až do finále Ligy mistrů, kde nestačil na městského rivala Real. Od té doby Atletico vyhrálo Evropskou ligu v roce 2018 a na další významnou trofej zatím čeká...

zdroj: eurofotbal.cz