Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Real si poradil s Alavésem a Barcelona s Elche. La Ligu ale stále bezpečně vede Atlético

Hattrick Júsufa En-Nesjrího zajistil Seville ve španělské lize hladkou výhru 3:0 nad Cádizem. Real Madrid táhly k výhře na trávníku Alavésu 4:1 jeho zkušené hvězdy a Barcelona zvítězila 2:0 nad nováčkem Elche, které se neradovalo už 13 ligových zápasů. Soutěž však stále bezpečně vede Atlético Madrid, jež otočilo proti Valencii na 3:1. Getafe skórovalo v Bilbau už v 18. sekundě, ale z Baskicka nakonec odjelo s debaklem 1:5.

Fotbalisté Sevilly se radují
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Muńoz

Real táhla k vítězství především trojice Karim Benzema, Toni Kroos, Eden Hazard. První jmenovaný zaokrouhlil počet vstřelených branek v sezoně na deset, druhý se připomněl dvěma asistencemi poté, co v posledních 16 duelech měl jen jednu. Důležitou roli sehrál i Hazard, který dal v La Lize gól poprvé od října. Navíc přidal přihrávku na jeden ze dvou Benzemových gólů. Real se přiblížil na rozdíl čtyř bodů vedoucímu Atléticu, které ale má dva duely k dobru.

En-Nesjrího představení začalo v 35. minutě, kdy si třiadvacetiletý Maročan v pokutovém území našel míč odražený od tyče. O tři minuty později naskočil na volný přímý kop a hlavou zvýšil na 2:0.

En-Nesjrí zářil i po změně stran, kdy sice nejprve nedokázal tečovat přízemní centr na branku, ale následně využil špatného odkopu soupeřova obránce a hlavičkou zkompletoval hattrick. S 12 zásahy se posunul do čela tabulky střelců před Lionela Messiho. En-Nesjrí měl možnost svůj počin ještě vylepšit, čtvrtou branku mu ale sebral videorozhodčí kvůli ofsajdu.

San Sebastian si dvoubrankové vedení vypracoval chvíli po přestávce – nejprve se prosadil Alexander Isak a po jeho přihrávce v 57. minutě i svou osmou brankou v ligové sezoně nejlepší střelec baskického týmu Mikel Oyarzabal.

Domácí znervózněli v 86. minutě, kdy nehlídaný Sergio Canales hlavou snížil. Vyrovnání zařídil v nastaveném čase devětatřicetiletý Joaquín, který v sezoně skóroval poprvé a dal gól v každé z devíti sezon, do které v dresu Betisu naskočil.

"Barca" uspěla i bez Messiho

Barcelona na hřišti předposledního Elche i bez suspendovaného kapitána Lionela Messiho, který pykal za vyloučení ve finále španělského Superpoháru. Gól a asistenci zaznamenal záložník Frenkie de Jong.

Nizozemský reprezentant dal pátý gól za katalánský klub v 39. minutě, kdy dorazil do sítě zblokovaný pas z levé strany. V 89. minutě pak našel centrem ve vápně hlavu Ricarda Puiga, který skóroval jen pár sekund po příchodu na hřiště.

"Netopýři" z Valencie vedli na Atléticu v Madridu po trefě Uroše Račiče, ještě v prvním poločase ale srovnal Joao Félix a v 54. minutě dokonal obrat Luis Suárez. Uruguayský kanonýr se dvanáctou brankou v sezoně dotáhl na lídra tabulky střelců Júsufa En-Nesjrího ze Sevilly. Třetí gól přidal střídající Ángel Correa.

Atlético je v čele La Ligy o sedm bodů před městským rivalem Realem, navíc má zápas k dobru. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho drží sedmizápasovou sérii výher, naposledy ztratili body při prosincové porážce právě v derby s "bílým baletem".

Pátý tým ligové tabulky Villarreal znovu zaváhal. Po středeční remíze s Granadou si rozdělil body za bezbrankový výsledek na hřišti poslední Huescy.

Getafe vstřelilo v Bilbau rekordně rychlý gól, ale utrpělo debakl

Už v 18. sekundě skórovali a vstřelili svůj nejrychlejší gól ve španělské lize v historii, z Bilbaa ale nakonec odjeli fotbalisté Getafe s debaklem 1:5. Athletic se po vysokém vítězství posunul z třináctého místa na deváté, na třinácté místo kleslo Getafe.

Hosté šli do vedení hned z první akce zápasu díky hlavičce Marca Cucurelly. Už ve 13. minutě však podobně zblízka, ale akrobaticky nohou, srovnal Raúl García. Athletic skóre otočil pět minut po přestávce díky hlavičce Yeraye Álvareze a pojišťovací trefu přidal po hodině hry také hlavou opět García. Další dvě branky domácí vstřelili v závěrečné čtvrthodině.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Levante - Valladolid 2:2 (62. Gómez, 83. Roger - 73. Alcaraz, 78. Plano), Huesca - Villarreal 0:0, FC Sevilla - Cádiz 3:0 (35., 39. a 62. En-Nesjrí), San Sebastian - Betis Sevilla 2:2 (48. Isak, 57. Oyarzabal - 86. Canales, 90.+2 Joaquín), Alavés - Real Madrid 1:4 (59. Joselu - 41. a 70. Benzema, 15. Casemiro, 45.+1 Hazard), Pamplona - Granada 3:1 (27. a 39. Budimir, 86. Moncayola - 50. Suárez Charris), Elche - FC Barcelona 0:2 (39. De Jong, 89. Puig), Vigo - Eibar 1:1 (9. Méndez - 53. Gil), Atlético Madrid - Valencie 3:1 (23. Félix, 54. Suárez, 72. Correa - 11. Račič), Bilbao - Getafe 5:1 (12. a 61. R. García, 50. Álvarez, 75. Berenguer, 82. De Marcos - 1. Cucurella).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články