Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Tomb Raider našel novou režisérku


ikona
do_Od
Alicia VikanderfilmhraLovecraft CountryMisha GreenpokračováníTomb Raider
Ben Wheatley je pryč. Kdo ho nahradí? 

Málokteré pokračování mi dělá takovou radost už jen samotným faktem, že vzniká, jako právě druhý Tomb Raider. Přestože se najde plno lidí, kterým jednička s Aliciou Vikander nesedla, ať už kvůli odlišným představám o tom, jak by měla představitelka filmové Lary Croft vypadat, nebo kvůli…vlastně většina těch stížností míří čistě na to první, já si užil překvapivě drsný origin (scéna s prvním zabitým ve mně rezonuje dodnes) s parádním vizuálem i solidním příběhem, a Alicia mi navíc přijde skvělá, takže vzhledem k nevalným tržbám zkrátka beru tuhle nečekanou dvojku všemi deseti. A to i přesto, že se nadcházející snímek dočkal už i menších režisérských škatulat.

Před časem oznámený Ben Wheatley je totiž out. Režisér Křížové palby nebo Rebeky se totiž upsal dvojce žraločího thrilleru MEG, který se kvůli pandemii bude točit zhruba ve stejnou dobu jako dvojka Tomb Raidera. A tak byl od projektu potichu odejit a MGM teď za něj oficiálně dosadilo Mishu Green. Koho, ptáte se?

Green je víceméně začínající mladá režisérka, která má na svědomí doteď jen epizody seriálu Lovecraft Country, na kterém pracovala ještě spolu s Jordanem Peelem a J. J. Abramsem. Osobně jsem z něj viděl dvě epizody, po nichž jsem si málem ukroutil hlavu, natočené to ale bylo skvěle, předtím navíc natočila oceňovaný historický seriál Underground, řemeslo má tak v malíku a nyní už bude záležet jen na tom, jak dopadne samotný scénář. Ten si přitom napíše ona sama. Snímek zatím nemá nové oficiální datum premiéry, dříve jak koncem příštího roku se ho ale určitě nedočkáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace