Kulatý stůl SKAV a EDUin: Jednotné přijímací zkoušky ve světle koronaviru

úterý 26. ledna 2021 ·

Cílem kulatého stolu je hledat odpovědi na otázky: Jsou jednotné přijímací zkoušky v souladu s RVP? Jak jednotné přijímací zkoušky ovlivňují obsah výuky? Zjišťuje se, kdo se kam dostane podle sociálněekonomického statusu rodiny? Co jednotné přijímací zkoušky testují? Testují se znalosti, nebo se i nějak zohledňuje kompetenční model? Je možné do budoucna ponechat aktuální nastavení, tedy že využití je ponecháno v kompetenci ředitelů škol? Dávají výsledky tohoto testování formativní zpětnou vazbu základním školám a jejich učitelům? Co je smyslem přijímacího řízení? Debata se koná online 28. ledna od 14.00 do 16.00. 



Další informace naleznete zde

5 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
26. ledna 2021 v 12:14  

"Světlo koronaviru" je vzhledem k tomu, co se kolem nás děje, já bych to nazvala dobou temna, velmi povedený pojem.

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. ledna 2021 v 6:31  

Hele, další elipsovitý stůl.
To je takový ten, co se sejdou kámoši a pozvou si jednoho nekámoše a pak ho rozcupují svým idealisticky pozitivním přístupem.

Zdeněk Brom řekl(a)...
27. ledna 2021 v 7:05  

Koukám, že spolek Pedagogická komora opět hledá, co nás spojuje.

Mimochodem, kde se dají dohledat výroční zprávy toho spolku?

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. ledna 2021 v 15:21  

Koukejte, pane Brome. Kdybychom se chtěli spojovat, tak bychom byli pozváni i k tomu stolu, Místo by se našlo. Nebyli. Proč, že? Asi bychom narušili koncepci antikopcepcí.
A výroční zprávu si najděte na stránkách PK.
Víte, napíšu tu takovou perličku. když už obviňujete. Píši konkrétně za sebe. na jaře, po vypuknutí toho zmatku, jsme s kolegyněmi udělaly "nábor" špičkových odborníků v oblasti pedií (tyfloped, logoped, psychoped....) a vyrobily stránky Poradna pro rodiče žáků s SVP. Aby se to dostalo do co nejširšího povědomí, tak jsem požádala Učitelskou platformu, zda by mohla informaci rozšířit i na jejich FB profilu.
Prý nemohla.
No, tak asi tak nějak o té spolupráci.

Zdeněk Brom řekl(a)...
27. ledna 2021 v 18:56  

Paní Karvaiová,

a když už se tedy mám koukat, tak do jaké záložky je ta výroční zpráva spolku založena?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.