Tisková zpráva: Global Teacher Prize CZ stále sbírá nominace

26. 1. 2021
EDUin

S oceněnými pedagogy spolupracuje i Česká školní inspekce.

Ještě měsíc běží nominace na cenu Global Teacher Prize Czech Republic. Národní varianta mezinárodního ocenění chce ukázat na inspirativní pedagogy a zvýšit prestiž učitelského povolání. Učitele ze základních i středních škol může nominovat kdokoliv do 28. února 2021.

V letošních nominacích se odráží i to, že jsou školy už skoro rok zavřené a většina žáků se vzdělává na dálku. „Generují se nám takové nominace, které z dřívějších let neznáme. Navrhovatel nominuje učitele, kterého nezná osobně, ale pouze z online prostoru. Tam studenti často pátrají po doplňujících informacích, když jim nestačí pouze to, co se naučí při vlastní online výuce. Ukazuje to, nakolik je role učitele i v této době nepostradatelná a jak dopad a vliv jednotlivých pedagogů díky onlinu přesahuje rámec školy, ve které působí,“ vysvětluje koordinátorka cen Hana Matoušů.

Učitelé ocenění v GTP CZ se stávají vyhledávanými mentory a profesionály ve svých regionech a zároveň odbornými poradci vzdělávacích institucí a úřadů v celostátním měřítku – příkladem může být například poslední publikace od České školní inspekce. Na inspiracích pro rozvoj gramotností se podíleli účastníci loňských ročníků GTP CZ – Monika Olšáková, Václav Fiala i Tomáš Chrobák.

Mediálními partnery letošního ročníku jsou Aktuálně.cz a Česká televize. Ta během ledna a února uvede jako reklamu krátké spoty, ve kterých vystupují reální učitelé se svými skutečnými žáky. Videa si můžete přehrát zde, stejně jako celý dlouhý spot.

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články