Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Některé jihočeské školy pošlou pololetní vysvědčení e-mailem

Některé jihočeské školy budou posílat pololetní vysvědčení rodičům a dětem e-mailem, kvůli koronavirovým omezením. Školy také v některých případech doplní známky slovním hodnocením. Školy využijí i vlastní elektronické systémy, s jejichž pomocí lze zaslat výpis z vysvědčení.

E-mailem pošle vysvědčení se známkami třeba českobudějovická konzervatoř. „Slovní hodnocení nepřidáváme," řekl ředitel Petr Ries. Konzervatoř má kvůli koronaviru problémy s výukou hry na nástroje. „Aby kantor v hlavním oboru slyšel pořádný zvuk, většinou mu studenti posílají nahrávky. Zadá, co mají nahrát," doplnil Ries.

Různé formy hodnocení využívá táborská základní škola Orbis Pictus. Slovní hodnocení žákům prvních a druhých tříd zanese do systému Bakaláři a potom vytiskne. Dětem ze 3. a 4. tříd to pro potřeby rodičů zkopíruje do wordu a pošle jako přílohu e-mailem. „Doma si to přečtou. Děti od 5. do 9. tříd známkujeme. Tam vytiskneme výpisy, oskenujeme a pošleme. Pro děti z druhého stupně vytvoříme excelovou tabulku, kde známku doplňujeme slovním hodnocením, u jednotlivých předmětů bude slovní komentář," řekl ředitel táborské školy Karel Dušek.

Ve čtvrtletí a před prvním pololetím hodnotila průběžně žáky slovně základní škola v šumavské obci Borová Lada. Na vysvědčení budou mít děti známky, jen v první třídě bude hodnocení slovní. „To jsme ale měli vždycky. Předat si vysvědčení můžeme, až budou děti ve škole. Rodiče se ale napojí na náš on-line systém, podívají se na výsledky svých dětí," řekla ředitelka školy Alena Braunová.

Vlastní elektronický systém využije i Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci. Podobá se systému Bakaláři. Umožňuje poslat elektronicky výpisy z vysvědčení. „To, co by šlo do ruky dětem prezenčně, půjde e-mailem. Až se děti vrátí do školy, do tří dnů jim vysvědčení předáme," řekla ředitelka gymnázia Lenka Vetýšková. Škola nemá povolené hodnotit slovně, ale jako přídavnou formu tento způsob využijí učitelé a učitelky z nižšího gymnázia.

Žádné slovní hodnocení nepřidá Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická z Českých Budějovic. Učitelé informují všechny rodiče o známkách, děti dostanou vysvědčení, až budou moci přijít do školy.

„Jedeme normálně na známky, u nás se nic nezměnilo. Nejsem příznivcem, že někdo řekne něco, aby to bylo hezké. Nejsem si jistý, jestli by to pro děti mělo přínos, když jsme schopni je hodnotit v distanční výuce. A reálně všichni chtějí vidět známku," řekl ředitel Jaroslav Koreš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky školy, vysvědčení, Jihočeský kraj, Jaroslav Kvapil, Orbis Sensualium Pictus Quadrilinguis, Gymnázium Vítězslava Nováka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé jihočeské školy pošlou pololetní vysvědčení e-mailem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.