Středočeský kraj vystoupí ze Středočeských vodních cest

blank

Úkolem spolku je podpora a rozvoj rekreační plavby. Krajský radní Jan Jakob (Spojenci) uvedl, že bude efektivnější, když agendu převezme Středočeská centrála cestovního ruchu. Návrh schválili krajští zastupitelé. Opozice za ANO se zdržela hlasování.

„V tom spolku byl jediným zaměstnancem jeho ředitel a nikoho neměl v zásadě k ruce, kdežto Středočeská centrála cestovního ruchu má aparát a činnosti, se kterými se spolek potýkal, typu účetnictví a podobně, je efektivnější řešit pod jednou střechou,” uvedl Jakob. Podle bývalého radního pro regionální rozvoj a cestovní ruch Martina Draxlera (ANO), který je dosud předsedou představenstva spolku, by bylo škoda, kdyby se tato oblast dál nerozvíjela.

Podle Draxlera Středočeské vodní cesty fungovaly jako prostředník pro komunikaci se starosty v okolí řek a byly partnerem pro Ředitelství vodních cest a vodohospodáře. Středočeský kraj je hlavním členem spolku, dalšími členy jsou Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a společnost BG Technik. Kraj je hlavním členem spolku, dalšími členy jsou Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a společnost BG Technik. Spolek se v minulosti například prezentoval na Festivalu vodní turistiky v Hluboké nad Vltavou nebo na festivalu Slavnosti břehu v Roztokách a Klecanech.

Scroll to Top