Co děláme na pokoji, nikdy nenahradí kurty, popisuje Benčičová z Austrálie přípravu tenistů v izolaci

Australané slaví svátek - den Austrálie - a tenisté v tamní izolaci zase o něco bližší návrat na kurty. Až se na ně po dvoutýdenní izolaci dostanou, musejí být ale maximálně opatrní. A tuší to také třeba Švýcarka se slovenskými kořeny Belinda Benčičová, která Radiožurnálu popsala rizika spojená s návratem na kurty.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarka Belinda Bencicová na charitativním turnaji v Praze

Belinda Benčičová | Zdroj: Profimedia

Australané slaví svátek, den Austrálie, a tenisté v tamní izolaci zase o něco bližší návrat na kurty. Až se na ně po dvoutýdenní izolaci dostanou, musejí být ale maximálně opatrní. A tuší to také třeba Švýcarka se slovenskými kořeny Belinda Benčičová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, na co si tenisté po návratu z karantény musí dát největší pozor

Belinda Benčičová v rozhovoru pro slovenské vysílání australského radia SBS popisuje, jak tenisté stěhují postele a stoly do koupelny, aby získali co nejvíc místa na trénování, ale samozřejmě ani ta nejdokonalejší úprava nenahradí tenisový kurt.

Takže až se na něj hráčka, která bývala i světovou čtyřkou dostane, ví, že musí být maximálně opatrná.

„Největší riziko je to, že po tolika dnech volna hrozí zranění. Všechno, co se snažíme dělat na pokoji, tak nikdy nebude stejné, jako na kurtu. My všichni, co jsme v karanténě musíme být opravdu opatrní,“ říká Belinda Benčičová.

Takto Benčičová trénovala na pokoji:

Na mysli má dalších sedm desítek tenistů, kteří se dostali do té nejpřísnější izolace bez možnosti tréninku, protože cestovali s lidmi, u kterých zdejší zdravotníci po příletu zjistili nákazu koronavirem.

„To nejtěžší, co tu je, je asi ten vzduch. Nemůžeme otevřít ani dveře do chodby, to je zakázané,“ popisuje aktuálně 12. hráčka světa.

Někteří na výbavu čekali

Sama měla štěstí, že už na pokoji měla rotoped, a nemusela na vybavení k pokojovému sportování čekat jako někteří další hráči. Všechny věci, které se dovážejí do karanténních hotelů, totiž úředníci státu Victoria velmi pečlivě kontrolují a celý proces trvá i několik dní.

Ale jinak si Belinda Benčičová nestěžuje. Když ještě pár dní vydrží, zažije po delší době turnaje s fanoušky a volným pohybem jako v době před koronavirovou pandemií.

„Ty lidi, co jsou tady okolo a přiletěli ze zahraničí, tak sem nechtějí ten virus přinést. To by nás Australani neměli rádi,“ připomínala v Olympijském podcastu Radiožurnálu také česká tenistka v izolaci Barbora Krejčíková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme