Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trumpova blondýna dostala místo v televizi. Exprezidenta věrně bránila až do konce

Autor: ČTK - 
26. ledna 2021
19:42

Bývalá mluvčí amerického prezidenta Donalda Trumpa Kayleigh McEnanyová se stane přispěvatelkou konzervativně laděné zpravodajské televize Fox News. Podle listu The Guardian to oznámila nevládní organizace Občané pro odpovědnost a etiku ve Washingtonu (CREW), která rovněž vyslovila politování nad častým pohybem činitelů mezi bývalou administrativou a touto republikánům nakloněnou stanicí. Mluvčí současného demokratického prezidenta Joea Bidena Jen Psakiová působila v posledních letech jako komentátorka televize CNN.

McEnanyová přichází do televize jen krátce poté, co z ní odešla další bývalá Trumpova mluvčí Sarah Sandersová kvůli své kandidatuře na guvernérku státu Arkansas, kterou oznámila v pondělí.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům.  - Reuters
Video se připravuje ...

Z finančních dokumentů McEnanyové podle CREW vyplývá, že dohody s Fox News dosáhla letos v lednu a ještě tento měsíc by tam měla začít pracovat. Organizace rovněž uvedla, že se mluvčí ve vysílání stanice již často vyskytovala, více než dvacetkrát tam vystoupila jen od listopadu, kdy Trump prohrál v prezidentských volbách.

Dvaatřicetiletá McEnanyová v minulosti ve Fox News pracovala, a to v pořadu bývalého guvernéra Arkansasu Mikea Huckabeeho, který je otcem Sarah Sandersové. Na CNN rovněž jako komentátorka hájila Trumpa při jeho kandidatuře na prezidenta v roce 2016. Před prací v Bílém domě byla McEnanyová mluvčí Celostátního výboru Republikánské strany (RNC), později pak Trumpovy kampaně za znovuzvolení.

Trump vystřídal během svého prezidentského mandátu čtyři mluvčí. Prvním byl Sean Spicer, po Sandersové následovala Stephanie Grishamová, kterou nahradila právě McEnanyová. Ta při svém prvním vystoupení novinářům řekla, že jim nikdy nebude lhát, v posledních dnech Trumpovy administrativy však mimo jiné opakovala Trumpova nepodložená tvrzení o volebních podvodech, poznamenává The Guardian.

Video  Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi