Odchod Hany Maciuchové zasáhl její kolegy. Netušila jsem, že je to tak zlé, říká Jaroslava Obermaierová

Herečka Jaroslava Obermaierová se nakazila koronavirem
Herečka Jaroslava Obermaierová se nakazila koronavirem
Foto: nextfoto.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 27. 1. 2021

Vilma Nyklová a učitelka Miriam Hejlová dlouhé roky bok po boku bavily diváky v nekonečném televizním seriálu. Jaroslava Obermaierová (74) přiznala, že si musela vypnout telefon, když se dozvěděla, že ve věku 75 let odešla do hereckého nebe Hana Maciuchová. "Já nechtěla vůbec mluvit, mě to velmi zasáhlo. Ona byla vždy tak milá a hodná," vyjádřila se pro ŽivotvČesku.cz oblíbená herečka.

Hana Maciuchová provázela mnohé televizní diváky od dětství. Jako spravedlivou dívku Anče si ji děti zamilovaly v Krkonošských pohádkách z roku 1974. Teenagery bavila jako svérázná matka Jitky Schneiderové v kultovním filmu Samotáři z roku 2000. A sympatie mladších i starších diváků si získala jako spravedlivá učitelka Miriam Hejlová v nekonečném seriálu Ulice.

"Já včera nechtěla mluvit, mě to opravdu hrozně moc zasáhlo, k tomu se ani nedá nic říct. Je to strašné, pro mě je to opravdu strašné. Já jsem s ní mluvila, to není tak dlouho, ale nevěděla jsem, že je to takto zlé... Ona byla vždy velmi milá, hodná, krásná a vzdělaná holka. Je mi to moc líto, nemám co dál říct," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Jaroslava Obermaierová, která do poslední chvíle věřila, že Hana Maciuchová zákeřnou chorobu porazí.

Když představitelka Vilmy Nyklové zjistila, že její kolegyně a přítelkyně odešla do hereckého nebe, vypnula si telefon a potřebovala čas, aby smutnou zprávu dokázala sama v sobě nějak zpracovat.

Otřesen byl také Rudolf Hrušínský, který si vůbec nechtěl připustit, že by velká dáma herecké scény mohla boj se svou nemocí prohrát. "Je to strašné. Dozvěděl jsem se to teď od vás. Teď k tomu nebudu více říkat," uvedl v úterý večer Rudolf Hrušínský pro ŽivotvČesku.cz.

Hana Maciuchová zemřela po boji se zákeřnou nemocí ve věku 75 let. O jejím skonu informovala média její sestra Silvie Marková, která uvedla, že poslední rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.