OBRAZEM: I takovéto skvosty umí vyrobit žáci stavební průmyslovky. O absolventy je zájem
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller v doprovodu Jindry Zalabákové, radní pro oblast školství a Tomáše Riegra, radního pro oblast investic navštívil Střední průmyslovou školu stavební a Střední odbornou školu stavební a technickou v Ústí nad Labem.

Ředitel školy Vítězslav Štefl seznámil návštěvu s celkovým statutem této vzdělávací instituce, která v řadě skutečností včetně ukázkové spolupráce se zaměstnavatelskou sférou v čele s firmami Metrostav, Mafell, Kolbenschmidt, Mercedes, Jacer a dalšími vykazuje výjimečné možnosti pro své žáky a celý vzdělávací proces.

2701skolakz2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Úzké zařazení této páteřní školy Ústeckého kraje vzhledem k potřebám trhu práce, vysoká aktualizace směrem ke vzdělávací politice a závěrům relevantních dokumentů včetně Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoji vzdělávací soustavy v Ústeckém kraji, nejmodernější vybavení od IT možností přes CNC technologie po možnosti vlastního osobního rozvoje garantuje pro absolventy učebních i maturitních oborů ty nejlepší možné podmínky při vstupu do profesního života.

„Je vidět to správné a potřebné propojení mezi teorií a praxí. Škola bez podpory budoucích zaměstnavatelů nemůže fungovat. Je potřeba reagovat na nové technologie, materiály, strojní vybavení. Jestliže kraj zajistí kvalitní zázemí, podpoří profesionální tým pedagogických pracovníků a vznikne dobrá spolupráce s firmami, to je ta správná cesta. A já věřím, že právě v této škole se to daří,“ uvedla radní Jindra Zalabáková.

2701skolakz3

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Po celkové prezentaci instituce si návštěva z kraje prohlédla jednotlivá pracoviště, od nejnovějšího zateplení budovy školy ve středisku výuky Čelakovského, kde se vyučují stavební obory přes učebny odborného výcviku v dalších odloučených pracovištích po areál střediska výuky U Panského dvora, kde jsou obory technického zaměření a maturitní obory.

„Vysoce si vážíme zájmu vedení Ústeckého kraje o naši školu, jejíž činnost jednoznačně reflektuje potřeby současné společnosti a stále sílící zájem zaměstnavatelů o naše absolventy," zhodnotil návštěvu ředitel školy. „Zároveň máme radost i z toho, že se stále rozvíjí naše spolupráce se zřizovatelem a že společně dokážeme pro naše žáky připravit to nejpodnětnější prostředí."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru