Vejmelka nechtěl být sprostý: Není normální, aby se zápas takhle zvrtl

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

27. ledna 2021, 17:24

Daniel Kinc

Dlouhé minuty po utkání v něm převládala velká hořkost. Kometa slibně rozjetou bitvu s Třincem ztratila v závěru, kdy byl vyloučen Rhett Holland, a následnou přesilovku Ocelářů využil Erik Hrňa. Domácí se poté zlobili na rozhodčí. „Za mě to byla úplně normální situace, která se během zápasu stala asi dvacetkrát. Máme důvod, proč být naštvaní,“ tvrdila brankářská jednička Komety Karel Vejmelka po porážce 2:3.

Duel s Třincem rozhodovaly přesilovky, souhlasíte?
Samozřejmě oba týmy mají výborné přesilovky a staví na tom svou ofenzívu. Mají na to i kvalitní hráče. Souboj to byl urputný ve všech pásmech, nešlo jen o přesilovky. Bylo to o jedné chybě a tu jsme udělali my. Na druhou stranu ta chyba nebyla v nás hráčích, bohužel zápas ovlivnil někdo úplně jiný…

Právě závěr zápasu vzbudil zejména na vaší straně hodně emocí. Jak jste viděl situaci před vyloučením Rhetta Hollanda?
Za mě to byla úplně normální situace, která se během zápasu stala asi dvacetkrát. Myslím si, že jenom odvedl svoji práci a neudělal žádný zbytečný faul. Bohužel, rozhodčí to viděl jinak.

Byla po utkání znát v kabině velká křivda?
Máme důvod, proč být naštvaní. Nechci říkat, že je to úplně křivda, každopádně není normální, aby se zápas takhle zvrtl. Raději bych to už nechtěl komentovat, protože bych musel být sprostý.

Za Třinec poprvé naskočil Michael Špaček. Znáte se, případně všiml jste si jej na ledě?
Zrovna s ním se znám velmi dobře. Hráli jsme spolu v dorostu i v juniorce, prakticky jsme spolu odehráli všechny sezony, co jsem byl v Pardubicích. Je to šikovný hráč.

Několik posledních utkání jste buď vyhráli, nebo prohráli rozdílem branky. Jak jsou pro gólmana náročné tyto zápasy, kdy se hraje o všechno až do posledních minut?
Je to takhle vlastně celou sezonu, snažím se s tím vyrovnat. Není to samozřejmě jednoduché, ale je to moje práce. Dělám maximum pro to, abychom vyhráli, i když to má být jenom o gól.

Při zranění Lukáše Klimeše jste jasnou jedničkou a chytáte jeden zápas za druhým. Věříte, že by zvládl některý z příštích zápasů odchytat váš náhradník Michael Schnattinger?
Cítím se dobře a zároveň pro mě je dobře, že chytám tolik zápasů. Určitě to nechci měnit. Michael je na svůj věk rozhodně šikovný a kdyby musel naskočit, tak to určitě zvládne.

S Třincem hrajete teď podruhé v krátkém sledu, v pátek se představíte na ledě Ocelářů.
Nevnímám to jako nějaký speciální systém, nebo že by to bylo v něčem jiné. Vždycky jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, a neřešíme, jestli je to Třinec nebo Litvínov. Určitě chceme v pátek vyhrát za tři body a obzvlášť po takovém závěru zápasu to bude o něco pikantnější.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz