Americký komik, herec, muzikant a scenárista – to vše v jedné osobě. V jakých filmech si můžete užít Adama Sandlera

Americký komik, herec, muzikant a scenárista – to vše v jedné osobě. V jakých filmech si můžete užít Adama Sandlera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci ho znají jako hlavního představitele rodinných komedií, které jsou plné dobrého humoru. V některých hraje a některé dokonce sám produkoval. Jaké zajímavosti jste o něm nevěděli?

V jakých filmech se objevuje?

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Cres prodal důležitý zápas. Následovalo vyloučení z ligy, hádka s bohatou přítelkyní, nehoda a zničení několika policejních vozů. Tohle vyústilo v zatčení a odsouzení ke třem rokům v texaské věznici. Poznali jste? Jde o film Trestná lavice.

50x a stále poprvé – stejný den stále dokola, totožné ráno, stejné odpoledne a stejný večer. Ošetřovatel arktických vodních zvířat Henry Roth potkává mladou a krásnou Lucy Whitmore. Jak jejich láska dopadne?

Ve filmu Zkus mě rozesmát si zahrál plastického chirurga, který chodí s učitelkou ze školy. Svou asistentku požádá, aby předstírala jeho bývalou manželku. Díky tomuto divadlu by urovnal jednu lež. Společně se ale vydávají na víkend na Havaj, tato dovolená jim ale změní život.

Dále se objevuje ve filmech Dovolená za trest, Opilí láskou, Kurs sebeovládání, Španglicky snadno a rychle, Rockeři, Machři, Rivalové, Velký táta a v mnoha dalších skvělých komediích.

Dobročinnost

V roce 2007 vydělal neskutečných milion dolarů, které si ale nenechal pro sebe. Daroval je organizaci Boys and Girls Club, která zajišťuje mimoškolní aktivity mládeže. Ve stejném roce daroval 2 100 dolarů na prezidentskou kampaň kandidáta Rudyho Giulianiho.

Osobní život

Narodil se v New Yorku do rodiny elektrotechnika a učitelky v mateřské škole. Pochází z židovské rodiny. Na Newyorské univerzitě se živil jako komik, pravidelně vystupoval v klubech a kampusech.

V roce 2003 si vzal herečku Jacqueline Samantha Titoneovou. Společně mají dvě dcery, čtrnáctiletou Sadie Madison a dvanáctiletou Sunny Madeline. Se svou rodinou žije v Los Angeles.

Zajímavosti

Adam Sandler je velký milovník psů.

Jeho majetek se odhaduje na 300 milionů dolarů.

Na univerzitě nepatřil k nejlepším studentům, smáli se mu, že to v životě nikam nedotáhne a bude z něj žebrák. Myslím, že dokázal pravý opak.

Jeho přezdívka je Sandman.