Za zimními sporty v kvalitním vybavení

foto Columbia
foto Columbia

Bílá zima už u nás zabydlela a můžeme se alespoň v rámci současných možností oddávat zimním sportům i radovánkám. A jak říkají milovníci venkovních aktivit, neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení. Proto stojí za to pořídit si na zimu kvalitní funkční oblečení, jehož technologie vás udrží v teple, suchu, je odolné vůči větru a zároveň prodyšné, nebudete se v něm potit, umožní vám díky střihu i strečovému materiálu svobodný pohyb. A nabízí také řadu funkčních vychytávek v podobě nastavitelný kapucí, manžet, odvětrání, různých skrytých kapes či lavinovou technologii RECCO atd.

Už dávno neplatí, že čím tlustší bunda je, tím je i teplejší. Dnešní technologie zateplení kombinující peří se syntetickými výplněmi a termoreflexními podšívkami nabízí široké portfolio lehkých a zároveň teplých bund. 

Je důležité vybírat si oblečení podle aktivit, které na horách děláte. Pokud se hodně pohybujete, vyznáváte skiaplinismus nebo i výšlapy za sjezdy v panenském sněhu apod., vhodné jsou lehčí bundy v kombinaci s funkčními spodními a středními vrstvami oblečení. Jste-li spíš rekreačním zimním sportovcem a trávíte spíš čas odpočinkovými procházkami a dohlížením na radovánky dětí, doporučujeme silnější a více zateplené svrchní vrstvy. Opět je vhodné oblečení vrstvit. 

Značka Columbia Sportswear, lídr v oblasti outdoorového sportovního vybavení, nabízí širokou kolekci atraktivních funkčních zimních outfitů a doplňků od hlavy k patě pro muže, ženy i děti. Lze je volně kombinovat a barevně sladit dle vlastních preferencí. Zapomeňte na hibernaci a jděte vstříc novým dobrodružstvím. Technologie Omi-Heat, které zajistí teplo, naleznete v čepicích, rukavicích, bundách, středních vrstvách, funkčním prádle i botách. S Columbií budete v pohodě, teple a suchu v podstatě kdekoliv a kdykoliv. Navíc lze jednotlivé kusy kombinovat do různých barevně sladěných outfitů.

Zde je pár tipů na zimní výbavu, která by vám neměla chybět…

Na lyže a snowboard: 

Columbia W Alpine Crux™ Titanium je lyžařská bunda, se kterou budete v suchu a teple i v tom nejnáročnějším zimním počasí. Bunda kombinuje prémiové materiály a nejlepší technologie. Termoreflexní podšívka Omni-Heat™ odráží a udržuje tělesné teplo uvnitř, vodě odolná tkanina s bezešvou konstrukcí Heat Seal nepropustí vlhkost. Bunda má péřovou izolaci s plnivostí 800 a když budete potřebovat ještě více tepla, stačí do ní vepnout kompatibilní střední vrstvu nebo ji naopak použít jako střední vrstvu a vepnout do svrchní bundy.  Bunda je velice lehká a skladná, takže pokud se náhle oteplí a vybudete chtít bundu odložit, můžete ji sbalit do její vlastní kapsy. Elegantní střih a detaily z této bundy dělají univerzální nadčasový kousek, který využijete i v městských podmínkách. 

Peak Pursuit je slušivý a vychytaný outfit z prémiové kolekce Columbia Titanium, který vyniká nejlepšími funkčními technologiemi od A až do Z. Nepromokavý a zároveň prodyšný do 4 stran strečový svrchní materiál bundy umožňuje pohodlný pohyb. Nechybí ventilace, nepromokavé švy, řada kapes včetně té na lyžařské brýle, permanentku na vleky, nastavitelná kapuce na helmu i záchranná detekční technologie RECCO. Bundy jsou vybaveny systémem Columbia Interchange, který umožňuje vepnout další samostatně funkční bundu. Nepromokavé lyžařské kalhoty mají posílené oblasti kolen i pozadí a lze je barevně sladit do celkového nadčasového looku. Kalhoty jsou stejně funkční i pro snowboard i skialpinismus.

foto Columbia

Spodní vrstva

Columbia jde až na kůži. Proto nabízí i spodní funkční prádlo s technologiemi Omni-Heat. Funkční triko i legíny zajistí termoreflexní cirkulaci tepla při těle. Oceníte to jak na procházkách, tak při zimních sportech.

Čepice a rukavice

Oceňovaná Omni-Heat technologie značky Columbia je nepostradatelným funkčním prvkem i u rukavic a čepic, které oceníte při všech aktivitách v zimních měsících. Zajistí teplo i prodyšnost. Lyžařské rukavice navíc vynikají voděodolnou technologií Omni-Tech nebo OutDry.

 

Comments

comments

Vyhledat