DNEŠNÍ UDÁLOSTI JSOU HYSTORICKÉ část 1/2

27.1.2021 17:48
Moje paní učitelka doufám promine - děkuji. OPRAVME MALÝ DETAIL: Nežijeme v době HISToRICKÉ, ale HYSTeRICKÉ…. BOHUŽEL Už mě ta historická hysterie nějaký ten týden nervuje. Moc mě to zlobí a určitě v tom nejsem sám. Ale zatínal jsem zbývající zuby.

Vždycky je potřeba nějaký podnět, aby ten článek „šel ven“.

Tady jsem a předem sděluji, že budu psát ve zkratce.

Tím podnětem se stalo dnešní krátké televizní vystoupení hejtmana Pardubického kraje. Nemám opravdu nic proti tomuto kraji a nic proti tamnímu hejtmanovi. Vo co go?

Pan hejtman z Pardubic ve zkratce v TV sdělil, že docela nedávno dostali pokyn, aby zastavili očkování. Ano, čtete dobře: za-sta-vi-li.

Přesněji řečeno zastavit „nové“ očkování. Protože ono je to očkování „dvoudílné“. Nejnovější pan ministr zdravotnictví to opět popřel, jak jinak.. Pokud bych se snad „mýlil“, tak v dnešní elektronické době je možné zpětně zjistit, co kdo řekl nebo dokonce napsal.

Zpět k Pardubicím: Opravdu naštěstí zpočátku dostali místo třech plat s tou vakcínou jenom plato jedno.

A hned se dostali do mínusu - podle tradiční soutěže „Kdo dá více republice – Hradec nebo Pardubice?“. (vysvětluji pro mládež: závodilo se v socialistické sklizni obilí a vítězil ten, kdo víc falšoval).

Vzali to s klidem a po nějaké době dostali „doplatek“ – zbývající 2 plata.

Co je však důležité: Když už měli zkušenost s negativním vývojem dodávek, tak si nechali (snadno spočítatelnou věc) rezervu typu: „Když už někoho naočkuji v prvním kole, musím mít zásobu pro druhé očkování, řádově po 3 (třech – tak byl původní pokyn) týdnech.

 Nenechali se ukecat, ani „ucekat“ - abych to nějak obohatil: Já bych se rád zmínil o tom, jak znělo odůvodnění značného snížení dodávek vakcíny. Asi takto: Ona vybraná firma ROZŠIŘUJE výrobu a proto musí dočasně dodávky snížit. Se slovem „dočasné“ mají Češi, Moravané a Slezané svoje dvacet let trvající negativní zkušenosti. Mám jednu svoji zásadu: Nesnáším, když ze mne někdo dělá většího vo.a než jsem.

 Odbočím a pochlubím se: Osud tomu chtěl, že jsem byl oficiálně pověřen dostavbou základního závodu jedné všem známé firmy.

Byl tehdy jeden zákon: Při rekonstrukci základního závodu nesmí dojít k poklesu finální výroby navazujících závodů včetně našich odběratelů., Tečka a přes to nejel vlak.

Omezení dodávek vakcíny může být způsobeno z řady důvodů, nikoliv však z toho, kterým nás ohlupují. Dovolím si na první místo dát to, že smlouvy o dodávkách řídila ona Hraběnka z Bruselu. Zkuste si najít na internetu, co hraběnka dělala předtím. Hospodářské smlouvy nikoliv.

 Smlouvy jsou přísně tajné a jsou tak jak vidno tak „kvalitní“, že dodavatel si může dovolit dodat zboží někomu jinému. Nepochybně tomu, kdo více zaplatí.  Nepochybně tomu tak, je – jinak by si tak dodavatelé nevyskakovali.

Někdo jim poradil dvě možnosti „jak přehodit výhybky“: Nejdřív jsme se dozvěděli, že v té flaštičce je tekutina nikoli pro pět čekatelů, ale že očkovaný v první fázi přežije i to, že místo třech týdnů odstupu prý vydrží i týdny čtyři, pět a dnes i šest. Madona mia!

Dále: je možné se domnívat, že hraběnka dohodla nízkou cenu a nyní ji další státy přeplácí. Protože penále za opoždění dodávek nejsou tak hrozné, pokud jsou vůbec nějaké. To se zřejmě dozvíme tak za 40 let.

Fajn: pokud někdo nechce dodávat, pak mu dáme penále a nakoupíme to jinde. Jsme velké evropské společenství, tak se obrátíme na Velké Země. Jsou zde dva problémy: Strýček Sam z Velké Země má největší problémy na svém dvorku. Tam lidé nejvíc umírají a proočkovanost je malá. Také ten bude přeplácet. Stejně jako sousední premiérka.

 Když si vezmeme Velkou Zemi, tak ten pojem můžeme rozdělit na dva faktory: Na největší zemi co do počtu lidí a Největší zemi po rozloze. Jak všichni, co jsme se učili zeměpis (ještě ze slov paní učitelky či pana učitele) tak jsou to tito dva gauneři: Čínská lidová republika a Rusko.

Oba státy mají svoje vlastní léky, hurá!. A já se ptám (když se vcítím do klimatu): Můžeme si dovolit přilézt po kolenou s prosbou, aby nám tato svoje léčiva prodali? No nemůžeme!. Ať to stojí,  co to stojí! (byť přepočteno i na lidské životy). 

antoninsebek
1/ Mám rád češtinu. (Proto mě píchne do oka, když je někde napsáno například O mne místo správného o mně). \r\n2/ Rád si vytvářím vlastní názory. A to z faktů, nikoliv z nějakých nápověd.\r\n3/

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.