Hlavní obsah

Muž ze žárlivosti najížděl autem na dvojici, za pokus o vraždu dostal 16 let

Právo, jšo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Krajský soud v Plzni ve čtvrtek poslal na 16 let do vězení Petra Oswalda (25) ze Sokolovska, který podle obžaloby nacouval autem do kamaráda své expřítelkyně a ženu chtěl podle spisu srazit také. Verdikt není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Oswald přichází k souduVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Součástí trestu je 300 000 korun odškodného poškozenému muži. Rozsudek není pravomocný, Oswald se proti němu na místě odvolal a státní zástupce si nechal lhůtu na rozmyšlenou, zda tak učiní také. Původně požadoval pro Oswalda 15 let.

„Důkazy byly dostačující k tomu, abychom mohli rozhodnout o vině obžalované ve smyslu podané obžaloby,“ uvedl předseda senátu Krajského soudu v Plzni s tím, že byl zřetelný přímý úmysl oba poškozené usmrtit.

Pro trest v délce 16 let se soud rozhodl také proto, že poškození neměli sebemenší šanci na obranu, Oswald zaútočil zákeřně.

Muž ze žárlivosti rozstřílel sokovi hospodu, s žalobcem se dohodl na podmínce

Krimi

Muže usvědčily výpovědi jak svědků a poškozených, tak provedené znalecké posudky z oboru dopravy a lékařství. Podle posudků z psychologie a psychiatrie má muž projevy smíšené poruchy osobnosti a nižší práh pro uvolnění agrese.

K incidentu došlo loni v květnu. Muž podle spisu nacouval svým autem do kamaráda své bývalé přítelkyně. Podle obžaloby mu tak způsobil rozsáhlá zranění celého těla. Oswald chtěl podle vyšetřovatelů couváním srazit také svou expřítelkyni, tu ale její kamarád odhodil do bezpečí. Žena tak vyvázla jen se zlomenou nohou, Oswald měl nakonec ještě ležícího muže udeřit.

Žárlivec dostal za vyhrožování přítelkyni podmínku. Původní trest byl na šest let

Krimi

Oswald se se ženou seznámil loni v lednu a po týdnu spolu začali bydlet. Po čase ale přišly hádky a pár se rozešel. To ale Oswald neustál. Podle obžaloby jí měl v nezjištěném počtu případů telefonovat, psát SMS zprávy, sledovat ji před bydlištěm, do zaměstnání a vyhrožovat jí, že ji zabije, pokud se k němu nevrátí. To vše vyvrcholilo květnovým incidentem.

Vzhledem k odvolání obžalovaného případ zamíří k Vrchnímu soudu v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám