BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři během krátké pauzy nabrali síly, v pátek přivítají Karovy Vary

27. 1. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Z bodu na ledě Sparty museli mít mladoboleslavští hokejisté smíšené pocity. S Pražany sice prohrávali o dvě branky, ale od druhé třetiny byli na ledě daleko aktivnější a lídra extraligové tabulky přehrávali. Ondřej Dlapa a Mário Lunter se postarali o zasloužené vyrovnání, v prodloužení ale na modré čáře chyboval David Šťastný a domácím přisoudil bonusový bod kapitán Michal Řepík. Další kolo čeká svěřence trenérů Rulíka a Patery v pátek 29. ledna. Do ŠKOENERGO Arény přijedou Karlovy Vary, které si v poslední době prochází výsledkovou i výkonnostní krizí. Bruslaři měli na přípravu netradičně hned čtyři dny, tak doufejme, že během pauzy načerpali nové síly a dovedou utkání k vítěznému konci. Začínáme v 17:30, přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.

Energii se trápí a padá tabulkou

Když se Západočeši představili ve ŠKOENERGO Aréně posledně, byla z toho pořádná demolice. Bruslaři položili základ úspěchu už v první třetině, kterou vyhráli jednoznačně 5:0. Ve střílení gólů nepolevili ani ve zbytku zápasu, konečný výsledek 11:4 hovořil za vše. Utkání se tučným písmem zapsalo do kronik boleslavského hokeje, naopak Karlovy Vary chtěly na nevídaný výprask co nejrychleji zapomenout. Povedlo se, v následujících šesti kolech nepoznaly hořkost porážky. Momentálně ale svěřenci Martina Pešouta prožívají opačnou sérii.

Z posledních dvanácti duelů zvládla Energie pouze dva, na domácím ledě si poradila se Zlínem a Olomoucí. Horší výsledky se zákonitě podepsaly na postavení v tabulce. Západočeši klesli na osmou příčku, ale elitní šestka je jim vzdálena na stále hratelných osm bodů. Vedení klubu se navíc muselo rozloučit s Davidem Kašem a Jakubem Laukem, kteří se vydali plnit povinnosti do zámoří. „Jsme velice spokojeni s působením Jakuba a Davida v našem týmu. Pomohli nám zacelit díru po předsezónních odchodech Rachůnka s Grígerem," pochvaloval si trenér a sportovní manažer Pešout. Těšit ho musely především výkony prvně jmenovaného, který v sedmadvaceti zápasech zaznamenal šest branek a devatenáct asistencí.

Energie v reakci na odchod dvou opor zareagovala obnovením spolupráce s již zmíněným Tomášem Rachůnkem, jemuž se v Liberci nevedlo dle představ. „V posledních sezonách patřil k pilířům našeho mužstva, a tak jsme s jeho příchodem neváhali ani minutu. Věříme, že opět bude produktivní jako v minulých sezonách a znovu se zařadí mezi tahouny mužstva. Spoléháme i na Tomášovu pomoc v přesilových hrách, které se nám poslední dobou příliš nedaří," uvedl Pešout. Devětadvacetiletý útočník zatím v sedmi zápasech bodoval třikrát, a spíše tak zabředl do karlovarského trápení.

Západočeši za sebou momentálně táhnou čtyřzápasovou šňůru porážek. Postupně nestačili na Liberec, Pardubice, Hradec Králové a Plzeň. Proti Mountfieldu a v regionálním derby navíc nedokázali skórovat, jejich gólový půst trvá už 156 minut. „Všichni pracují, naplno dřou. I teď jsme měli strašnou spoustu šancí, bohužel se hrozně trápíme v koncovce. Střel ale máme dost. Když budeme takhle pokračovat dál, určitě se to brzo protrhne a začne nám to tam padat,“ neztrácí víru brankář Vladislav Habal, staronová posila Karlových Varů, která si obnovenou premiéru v klubu připsala právě proti Plzni. Protrhnou energetici ofenzivní krizi v Mladé Boleslavi?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen – Lunter, Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, Mikyska – Mikúš, Hladonik, Flek – Vondráček (C), Skuhravý, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Zabloudil

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 28. 1. 2021 17:30

BK Mladá Boleslav 40. kolo HC Energie Karlovy Vary
5. místo, 67 bodů umístění 8. místo, 54 bodů
116:86 skóre 111:115
11:4 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 5:1 (Zlín)
2:4 (Plzeň, Vítkovice) nejvyšší prohra 4:11 (Mladá Boleslav)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
3 utkání bez inkasovaných gólů 2
13,21 % využití přesilových her 14,02 %
21 góly v přesilových hrách 23
81,21 % ubráněná oslabení 82,64 %
2 góly v oslabeních 4
David Šťastný, 36 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Flek, 25 bodů
David Šťastný, 18 branek nejlepší střelec Petr Koblasa,
Jakub Flek, 13 branek
David Šťastný, 18 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Pulpán, 13 asistencí
Petr Šidlík, +21 nejlepší hráč v +/- Martin Rohan, +4
David Cienciala,
Jan Stránský, -3
nejhorší hráč v +/- Dominik Graňák, -11
Martin Ševc, 86 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý, 66 minut
Martin Pláněk, 72 bodů Radegast index Martin Rohan, 73 bodů
Jan Růžička 91,36 %
Gašper Krošelj 90,38 %
úspěšnost brankářů Vladislav Habal 91,67 %
Filip Novotný 90,90 %
Patrik Hamrla 87,88 %
Adam Horák 86,49 %
Jan Růžička 2,17
Gašper Krošelj 2,48
průměr inkasovaných gólů na zápas Vladislav Habal 2,03
Filip Novotný 2,87
Patrik Hamrla 3,58
Adam Horák 5,00