Kokorin poprvé v životě opustil ruskou Premier League. Jak moc si váží šance s Ribérym a spol.?

Kokorin poprvé v životě opustil ruskou Premier League. Jak moc si váží šance s Ribérym a spol.?
OBSAHUJE VIDEO

Ostřílený útočník ruské reprezentace Aleksandr Kokorin opustil Spartak Moskva a upsal se italské Fiorentině, kterou vede od listopadu loňského roku velezkušený trenér Cesare Prandelli.

Devětadvacetiletý forvard poprvé v kariéře opustil ruskou Premier League, v rámci níž se pral i v trikotech Dinama Moskva, Anži Machačkala, Zenitu Petrohrad či Soči. 

"Jsem moc rád, že tu mohu být a že jsem se stal hráčem Fiorentiny. Doufám, že všem ukážu své kvality a svému novému klubu přinesu mnoho gólů a výher," uvedl při premiérovém mediálním výstupu na Apeninském poloostrově Kokorin.

"Od dětství vím, co to znamená Fiorentina. Klub má skvělou historii. Děkuji ředitelům, že mu tu chtějí a doufám, že se jim za tuto příležitost odvděčím," přidal dnes již bývalý kolega Alexe Krále, jehož konto zdobí ruský titul z ročníku 2018/2019.

"Chci poděkovat všem ve Fiorentině za důvěru a za tak dlouhý kontrakt. Naplňuje mě hrdostí, že o mě mluvili lidé jako Fabio Capello a Roberto Mancini," zářil spokojeností nový spoluhráč José Callejóna, Francka Ribéryho, Giacoma Bonaventury a spol.

Fialky ze stadionu Artemia Franchiho, které za něj vysázely na moskevský stůl 4,5 milionu eur, útočnou sílu potřebují jako sůl. Během 19 zápasů v sezoně Serie A nasázely totiž jen 20 branek a v tabulce jim patří až dvanáctá pozice.

Teoreticky by mohl Kokorin, jemuž se v minulosti nevyhnulya ani problémy mimo fotbal, debutovat již v pátek večer v rámci výjezdu do Turína. V dalším utkání pak přivítají na svém hřišti Inter Milán.

Světovým i evropským titulem ověnčený Lví král ještě jednou přestupuje, ze Serie A však nemizí a slibuje góly

Zdroj: TribalFootball