Ředitel krumlovské nemocnice, který očkoval i příbuzné zaměstnanců, končí. Povede ji představenstvo

Ředitel nemocnice v Českém Krumlově Jindřich Florián skončí ve funkci ve čtvrtek. Instituci bude zatím řídit tříčlenné představenstvo. Ve čtvrtek to sdělil Radek Šíma z kanceláře hejtmana. Ředitel už dřív oznámil, že odstoupí, a to v souvislosti s očkováním proti covidu-19. Nechal totiž očkovat i příbuzné a známé zaměstnanců nemocnice.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel nemocnice v Českém Krumlově Jindřich Florián

Ředitel nemocnice v Českém Krumlově Jindřich Florián | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0,©

Rezignaci vzali ve čtvrtek na vědomí krajští radní. Floriána vyzval k odstoupení v půlce ledna hejtman Martin Kuba (ODS). Ředitel podle něj porušil jihočeskou vakcinační strategii a naboural důvěru Jihočechů v systém.

Kabátek, Březovský, Fink a Florián. Spolek podal trestní oznámení kvůli předbíhání při očkování

Číst článek

Chod nemocnice není podle kraje ohrožený. „Podle zákona má valná hromada společnosti, kterou je rada Jihočeského kraje, do dvou měsíců od ukončení funkce pana ředitele - předsedy představenstva, zvolit nového člena představenstva. A nové představenstvo si pak ze svého středu zvolí nového předsedu,“ uvedl Kuba.

Florián v polovině ledna řekl, že hejtman má právo vybrat si správce svých nemocnic a že odstoupí. K obvinění, že naboural důvěru Jihočechů v očkovací systém, uvedl, že se nařízení hejtmana nedržel ve 100 procentech a obrázek ať si sami udělají lidé, kteří znají jeho práci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme