Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Na podzim plánuje fotbal 19 kol, na jaře se vrátí nadstavba

Příští sezona první fotbalové ligy začne o víkendu 24. a 25. července. Podzimní část bude mít 19 kol a skončí v neděli 19. prosince. Jaro začne o prvním únorovém víkendu a poslední kolo nadstavbové skupiny se odehraje 21. května 2022, kdy bude nejpozději znám nový mistr. 

Zatímco tuto sezonu hraje kvůli nedokončení nadstavbové skupiny o záchranu v minulém ročníku rekordních 18 týmů, příště se liga vrátí k tradičnímu modelu s 16 účastníky. Nejvyšší soutěž začne na konci července, tedy o měsíc dříve než v této sezoně, která kvůli dohrávce minulého ročníku odstartovala až v druhé polovině srpna.

Vzhledem k měsíční koronavirové pauze měla tentokrát podzimní část na programu jen 14 kol a skončila pouhý den před Vánoci. Kvůli změnám v termínech pak trvala zimní přestávka rekordně krátkou dobu, jen necelý měsíc, a jarní část odstartovala už 15. ledna. V příští sezoně se bude hrát liga do 19. prosince a pauza potrvá do 4. února, kdy bude na programu 20. kolo.

Základní část skončí posledním 30. kolem v sobotu 23. dubna 2022 a o týden později začne nadstavba. Její poslední páté kolo se odehraje 21. května příštího roku, o osm dnů později pak vyvrcholí baráž o nejvyšší soutěž. LFA při nadstavbě počítá s jedním vloženým kolem v týdnu.

Kluby na ligovém grémiu diskutovaly také o současných opatřeních proti koronaviru. I pro celou jarní část této sezony zůstane v platnosti povinnost testovat se před každým zápasem na covid-19 metodou PCR a poslední tři kola se pak odběry ve všech klubech uskuteční pod dohledem LFA u stejné laboratoře.

"Chceme tím předejít možným spekulacím v závěru probíhajícího soutěžního ročníku, aby se kluby mezi sebou nemohly podezírat. Ligový výbor se současně již před časem usnesl, že LFA ponese i náklady na toto testování v závěru sezony," řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články