Další sezona první ligy začne 24. července, jaro 4. února

28.01.2021, 13:03
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
ratusek

Příští rok zase ta posraná nadstavba? Achjo. Čekal jsem, že to bude jediná pozitivní věc covidu

Reagovat
naheCZ

Los U-21 kvaldy: Anglie, Slovinsko, Albánie, Kosovo, Andorra. Druhé místo jasná povinnost

Reagovat
Marv

Uvědomil si z nich někdo, že sme přišli o to jedno místo v Evropě? To bude velká paráda, až 3. tým tabulky bude hrát o KL s 10. týmem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě nechat ligu s 18 týmy

Reagovat
Alan_Shearer

Vsak pulka tymu stoji za picu, nejlepsi by bylo to zkrouhnout na 12, ale kluby si to nikdy neodhlasujou no.

Reagovat
ratusek

bohužel letos fotbal hrajou akorát Slavia, Jablonec, Slovácko a k nim do party s ohledem na možnosti Budějovice a Pardubice. Zbytek je zralej an druhou ligu

Reagovat
Alan_Shearer

Presne tak, vcera jsem se po dlouhy dobe pri zapasu Slovanu a Baniku fakt nasral, to byla tak zkurvena nuda ... a takovejch zapasu napric ligou je vetsina.

Reagovat
ratusek

je vidět, že si nesledoval naše zápasy je pravda, že takovou uroven má většina zápasů, ale u neutrálních zápasů mi to nevadí, naseru se akorát u Baníku.

Reagovat
vanGomm

Vidím to stejně v těch našich podmínkách by měla mít liga 10 max.12 týmů.Odpadl by mj.ten jejich "klidný" střed tabulky,kde se chce hodně týmů zašívat což někteří avizují už předem.Při 12 a hlavně o 10 týmech v lize už by bylo velice obtížné a dost možná i nemožné vyhlašovat něco o klidném středu tabulky.Hrálo by se většinou totiž jen o pohárovou Evropu,nebo o sestup. Pochopitelně poslední 2 bez pardonu přímý sestup.Argumen,že by to mladí hráči měli složité se uplatnit je naprosto lichý.Pokud bude ten mladý hráč dobrý tu ligu hrát stejně bude.Při jeho ještě větší kvalitě zmizí velice rychle za lepším v cizině.Potom by se pochopitelně zkvalitnila i ta naše II.liga,kde by se ti ostatní mladí hráči měli šanci ukázat.Jaký je přece rozdíl npr. v zápase Opava-Příbram v I. nebo ve II.lize? Při 10 týmech v lize hrát 4 kolově tedy na 36 kol.Za účasti 12. týmů odehrát odehrát základní část každý s každým doma-venku 22.kol a potom skupina 1-6 a 7-12 zde by odehrál každý tým dalších 10 kol.Celkem by se v lize za účasti 12 týmů hrálo 32.kol.Už těch 16 týmů v lize je moc a u momentálních 18 je škoda vůbec debatovat.To musí rozumný člověk vidět.Ale jak piše Alan Shearer kluby si toto nikdy neodlasují,protože jim to pochopitelně vyhovuje.A proč tomu tak je netřeba rozepisovat

Reagovat
Wyrda

Tak je tady jeden jediný problém proč bych do toho v současné situace nešel. A to jsou samozřejmě peníze. Tady bohužel některé kluby živoří a to jsou v 1. lize. Pokud by se nezměnil příjem například z televizních práv tak si nedokážu představit, že by nedošlo až na vyjímky k tomu, že by 10 týmů v lize bylo pořád stejných a rok co rok by se poslední dva akorát střídali s prvními dvěma z druhé ligy. Jako samozřejmě byla by tu větší konkurence to nepochybně, ale nejsem si jistý, jestli by to spíš nezhoršilo podmínky pro hráče v těch průměrných klubech a vlastně místi tíženého zlepšení spíš zhoršení.

Reagovat
vanGomm

Tak v Rakousku a Švýcarsku atp. je podobný počet.My se musíme koukat spíše sem.Rovnat se počtem ligových týmů s Bundesligou,nebo se blížit počtu v PL není podle mého názoru u nás ku prospěchu fotbalu.Ono totiž právě zde platí,že méně znamená více.Kvalita a zájem o zápasy při menším počtu ligových týmů by se pochopitelně zvýšil.A co si budem povídat i našim pohárový zástupcům by to jen prospělo.Kvalitnější liga a tím i kvalitnější zápasy v ní.Věřím,že by pak byly ty naše týmy přece jen více konkurenceschopné v té pohárové Evropě.Pokud jde o to,že by se při sníženém počtu v I.lize až na vyjímky střídalo 10-12 rsp.12-14,tak jaké je to při počtu 16?Akorát je to o ty 2 místa posune jinak je to stejné

Reagovat
Wyrda

V podstatě souhlasím se vším cos napsal, ale neřeší to jeden zásadní problém a to jsou finance. Podívej se na 2. Slovenskou, která je skoro poloamatérská. Muselo by se změnit financování jinak to dopadlo stejně a nakonec by těch mladých kvalitních hráčů bylo ještě méně popř. by došlo k centralizaci do většéch klubů, což se ted deje v hokeji a včera to vlastně rozebírali, že malé kluby nemají adekvátní podmínky jako větší pro výchovu hráčů.

Reagovat
vanGomm

Bohužel nedalo by se nic dělal.U nás je 32 profi fotbalových týmů prostě moc.Z nich těch trochu bohatších je stejně zhruba jen tak 5-6.Pokud bych vzal jako příklad,že by I. a i II, liga měly po 12 týmech,tak by profi byla jen I.liga.Tak II.liga profi max. z poloviny a v některých týmech te II.ligy by ostatní hráči museli fungovat jako poloprofesionálnové.Takový je prostě život.Všichni fotbalisté přece nemohou hrát za Real Madrid,Juventus atd.Někteři se musí smířit s tím,že se fotbalem uživí měně,nebo pouze jako poloprofesionál.Popřípadě budou hrát fotbal až po svém normálním zaměstnání.Jak se říká nemá smysl krmit mrvého koně.

Reagovat
Greny

Klidně mohli takhle bude nadstavba a z prostřední skupiny bude hrát vítěz na jeden zápas se třetím z ligy

Reagovat
lampas

Reagovat
Kuchta

Smrt nadstavbě

Reagovat
ZB 07

Nadstavba

Reagovat
David4

Tobě už to může být jedno, vás se to týkat nebude

Reagovat
Marv

Chtěl jsem napsat, že to asi myslel tak, že kdyby se to nechalo místo nadstavby s 18 týmy, tak by se třeba týmy do 17. místa zachánily.. ale to jich týkat taky nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Nadstavba se mě taky nelíbí ale budiž. Ale 2 poslední z nadstavby o udržení sestup a žádná baráž. Tu chtějí ligové kluby, aby sestupoval jen jeden a přitom to nevypadalo, že nechtějí dát druholigistům šanci. No a systém kvalifikace o Evropu bude nespravedlivější než dříve, když do pohárů půjdou jen 4.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
rufus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele