bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slovenský obránce se v NHL stěhuje, bude spoluhráčem Tomáše Hertla

28. ledna 2021, 17:15

Matěj Hodoval

Začátek sezony jim nevyšel, proto se k jedné menší výměně rozhodli už teď. Žraloci ze San Jose vyjednali hned dvě výměny, které přivádějí obránce Christiána Jaroše do slunné Kalifornie.

Už delší dobu jsou Sharks známi tím, že jim tak úplně nefunguje hra směrem dozadu. Obrana, ve které figurují dva královsky placení obránci, kteří ale spíše platí za dalšího útočníka na ledě, korunovaná jedním z nejhorších brankářských tandemů v lize.

Pochopitelně vidí v této oblasti slabinu i vedení mužstva, jež se z tohoto důvodu rozhodlo přivést do klubu dalšího zadáka.

San Jose nejprve vyměnilo Trevora Carricka do Anaheimu, za něhož získalo útočníka Jacka Kopacku. Dvaadvacetiletý Američan se ale v organizaci dlouho neohřál, obratem byl totiž vyměněn do Ottawy společně s volbou v sedmém kole draftu 2022 za Christána Jaroše.

„Christián je velký obránce s hokejkou napravo, který si zakládá na fyzické hře. Je mladý, ale už má zkušenosti s touto soutěží, takže ještě může růst,“ okomentoval příchod nové tváře generální manažer Doug Wilson.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec košického hokeje má ideální parametry – 191 centimetrů a 101 kilogramů. A svých rozměrů patřičně využívá k znepříjemnění hry soupeřů. Je ceněný především za své defenzivní schopnosti.

V National Hockey League už odehrál šestasedmdesát utkání, v nichž vstřelil jeden gól a na dalších dvanácti se podílel asistencí. V tabulce pravdy je na šestnácti záporných bodech, nicméně je třeba podotknout, že drtivou většinu zápasů odehrál za Senators v době, kdy se celku z hlavního města Kanady nedařilo.

V prvním týmu se má Jaroš šanci potkat s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem, na farmě pak působí další dva Češi – Josef Kořenář a Kryšof Hrabík. Dres Sharks by mohl obléknout jako celkově třetí Slovák v historii klubu, následoval by tak stopy forvardů Miroslava Zálešáka a Michala Handzuše.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.